Kløben

Kløben

Kløben er et sønderjysk frugtbrød. I Tyskland har de “Stollen” som er lidt mere konfektagtig, da de lægger en pølse af marcipan inde i brødet før det bages. Denne her opskrift er uden marcipan, og konsistensen er en smule tæt. Det er faktisk en god blanding af...
Spekulatius

Spekulatius

Jeg smagte spekulatius engang da jeg var en tur over grænsen. De smagte virkelig godt og tænkte at dem måtte jeg selv bage én dag. Jeg har svært ved at sige hvordan de smager, men fantastisk af jul!  Du får ca 28 stykker. Dejen: 125 g brun farin 125 g blødt smør...
Juleboller

Juleboller

De her juleboller smager så dejlig af jul! Rosiner, sukat, reven appelsinskal og marcipan er en perfekt blanding som får det hele til at gå op i en højere enhed. Bollen er så luftig og smagfuld. Drysset med perlesukker, kanel og mandler. Du får ca 15 boller ud af...
Pförtchen

Pförtchen

Denne opskrift er fra bogen “Kager uden grænser ” – “Kuchen ohne Grenzen”. Med Interreg-projektet KursKultur 2.0 har det været muligt at få støtte til dette projekt i samarbejde med Aabenraa Kommune og museumspartnerne Landschaftsmuseum Unewatt og Museum Oldemorstoft....
Honningkagehjerter

Honningkagehjerter

Denne opskrift kræver hverken fordej og skal heller ikke stå i køleskabet før de bliver bløde. Disse her kan du lave på én og samme dag og de smager skønt af jul og er dejlig blød i konsistensen. Efter bagning er de klar til at blive overtrukket med chokolade og blive...
Havretern med nougat

Havretern med nougat

De her er mega gode! De tager ingen tid at lave og smager bedst kolde. Appelsinen i denne kage gør at den er dejlig frisk i smagen. Du får ca 20 stk ud af denne portion. Ingredienser: 100 g smør 4,5 dl havregryn 1 spsk speltmel 1,5 tsk bagepulver 1 dl rørsukker Korn...
Når du ser et stjerneskud

Når du ser et stjerneskud

Den er lagkage er MEGA god! Den er frisk, yderst smagfuld og bund og mousse spiller ufattelig godt sammen. Jeg er fuldstændig vild med denne lagkage! Ingredienser: Marcipanbund: 100 g marcipan 100 g rørsukker 100 g stuetempereret smør 2 æg 25 g speltmel Svesker med...