Stykkerne her er bagt med ren ølandshvede. Det giver et kompakt rundstykke, men smagen er så god! Smagen udvikler sig bedst natten over i køleskabet, men du kan også bage dem på selve dagen hvor du laver dejen. Nogle gange har man bare ikke tid til at vente, det forstår jeg godt. 

Du får ca 8 stykker ud af denne portion.

Ved at lave dejen på selve dagen hvor du bager, skal du bruge 25 g gær, frem for 9 g gær samt kun bruge 500 ml lunken vand.

Dejen, koldhævning:

500 ml koldt vand

100 ml A38

9 g gær

1,5 tsk honning

400 g sigtet ølandshvede, mrk. Salling Princip – købt i Føtex

200 g fuldkorns ølandshvede fra Valsemøllen

15 g flagesalt

Desuden:

Majsgryn – købes i Rema

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser blandes i ovenstående rækkefølge og hældes i en condi-bøtte som er smurt lidt med olie. Put låget på og lad hæve på køkkenbordet i 1 time før du stiller den i køleskabet natten over
  • Drys lidt mel på bordet og hæld nu dejen ud derpå
  • Form dejen rundt ved at du skubber ydersiden ind under dejen ind mod midten
  • Drys med majsgryn og skær nu ud i 8 stykker
  • Varm ovnen op med dit bagestål på 250 grader samt en dyb bageplade
  • Læg dem på noget bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min
  • Tag en pizzaspade under bagepapiret og flyt dem over på bagestålet
  • Hæld 3 dl kogende vand på bagepladen
  • Skru ned på 220 grader og bag i 8 min
  • Tag bagepladen med vand ud af ovnen, skru op på 250 grader og bag i 12 min indtil de har fået en flot afbagt farve
  • Lad ølandshvedestykkerne køle af på en bagerist.

Hvis du ønsker at bage dem på selve dagen hvor du smider dejen sammen så gør følgende. Husk at ændre gærmængden samt kun bruge 500 ml lunken vand:

  • Kør dejen på maskine i ca 20 min til der er et gluten net
  • Hæv dejen i skålen med et tildækket viskestykke i 45 min
  • Form som en kugle og fortsæt som øverst oppe beskrevet
  • Hvis du er mere til brød, så har jeg også en rigtig god opskrift på et sundt franskbrød med spinat – se her