Jeg smagte spekulatius engang da jeg var en tur over grænsen. De smagte virkelig godt og tænkte at dem måtte jeg selv bage én dag. Jeg har svært ved at sige hvordan de smager, men fantastisk af jul! 

Du får ca 28 stykker.

Dejen:

125 g brun farin

125 g blødt smør

1 æg

250 g speltmel

1 knivspids salt

0,5 tsk stødt nellike

5 g kanel (svarer til ½ spsk kanel)

0,25 tsk. kardemomme

0,25 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 175 grader
  • Pisk brun farin, smør og æg sammen
  • Bland alle tørre ingredienser sammen og hæld det ned i sukker/æggemassen
  • Ælt dejen så den bliver ensartet 
  • Drys mel på bordet og rul dejen ud i ca 3 mm tykkelse
  • Udstik kager med de udstikkere du har
  • Bages på en bageplade beklædt med bagepapir midt i ovnen i ca 12 min
  • Lad dem køle af på en rist
  • Smelt noget callebaut chokolade, korttidstemperering ved at du bare varmer den op til maks 34 grader
  • Dyb småkagerne deri og lad chokoladen størkne før du putter dem i en tætsluttende dåse.
  • Er du til mere jul og til æbleskiver med æblemos i ? Så prøv dem her