Den er lagkage er MEGA god! Den er frisk, yderst smagfuld og bund og mousse spiller ufattelig godt sammen. Jeg er fuldstændig vild med denne lagkage!

Ingredienser:

Marcipanbund:

100 g marcipan

100 g rørsukker

100 g stuetempereret smør

2 æg

25 g speltmel

Svesker med rom:

125 g svesker uden sten

175 g marcipan

0,75 dl rom

2 spsk vand

Appelsinmousse

3 blade husblas

Korn af 1,5 vaniljestang

70 g rørsukker

Saft og skal af 1,5 økologisk appelsin

Lidt citronsaft

3,75 dl fløde

Endvidere:

17 cm springform

Kageplast

Chokolade til pynt

Stjerner til pynt

Kagespartel

Stavblender

Fint guldstøv

Chokoladetermometer

Savtakket kagespartel i plast

Fremgangsmåde:

Marcipanbund:

  • Riv marcipanen groft på et rivejern og ælt det sammen med sukkeret
  • Tilsæt smør og rør rundt
  • Tilsæt æg og rør rundt
  • Til sidst tilsætter du melet og rør rundt så det bliver en ensartet dej
  • Dejen er til 2 bunde, hvoraf hver bund ca vejer 215 g. Hældes i en 17 cm smurt springform og bages midt i ovnen v/ 190 grader i ca 14 min. Bundene afkøles

Svesker med rom:

  • Alle ingredienser blendes i en minihakker
  • Vær obs på der ikke er marcipan klumper tilstede. Stil til side

Appelsinmousse:

  • Sæt husblas i blød i en skål med vand
  • Flæk  vaniljestængerne og skrab kornene ud med 1 tsk sukker. Smid stang + korn i gryden
  • Tilsæt sukker, citronsaft, skal og saft af appelsin i gryden. Lad det kort koge op og fjern det så fra varmen
  • Put den udblødte husblas i gryden og lad det smelte sammen
  • Pisk fløden til let skum  og stil den kold
  • Når appelsinblandingen har nået en temperatur på 37 grader, tilsættes en lille klat flødeskum og rør rundt. Hæld nu denne blanding ned i den resterende flødeskum og rør rundt

Opbygning af kagen:

  • Smør sveskemassen på begge bunde. Vær forsigtig, så bundene ikke går i stykker.
  • Tag kransen af din springform og gør den det større, end den var da du bagte bundene i den.
  • Tag noget kageplast og fór indersiden af springformen med det. Stil formen på et stort skærebræt.
  • Læg bundene ovenpå hinanden og ned i formen med dem
  • Hæld nu appelsinmousse over kagen og sørg for at det mellemrum mellem kanten af springformen og bundene bliver fyldt op med mousse
  • Gør toppen af kagen fin glat og stil den nu i fryseren

Chokoladekant og pynt:

  • Temperer chokoladen
  • Skær plaststrimlen i den højde og længde som din kage har fået 
  • Pensl strimlen med guldstøv. Hæld forsigtig chokoladen på strimlen og tag din kagespartel og fordel chokoladen ud over strimlen. 
  • Tag plasttrimlen og læg den forsigtig rundt om kanten på kagen.
  • Stil kagen i køleskabet og efter ca. 5 minutter kan du stille og roligt fjerne plasttrimlen
  • Tag en anden plaststrimmel på ca 10 cm og smør chokolade ud på den. Tag en savtakket kagespartel i plast og kør igennem chokoladen. Nu er der kommet tynde plaststrimler. Drej strimlen, så den tvister, og lad den størkne i et tyndt rør.
  • Pynt din laukach med stjerner og  chokoladestrimler