Ud af denne portion får du ca 10 lækre kransekagestykker

Ingredienser:

100 g rørsukker

30 g past æggehvider

250 g marcipan

Skal af 1 øko citron

5 g engelsk lakridspulver

Lidt solbærmarmelade

Lidt hakkede pistacienødder 

Tempereret chokolade, 57 %

Lidt guldstøv

Fremgangsmåde:

  • Ælt sukker, hvider og marcipan sammen så det bliver en ensartet masse. Stil det i køleskabet i 1 time
  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Del nu dejen i 2 lige dele. Ca 190 g hver
  • I den ene del tilføjer du reven citronskal og i den anden del lakridspulver
  • Vej hver stykke af til 30 gram og tril hver stykke til en kugle. Læg stykkerne på et bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Dyp dine fingre i lidt vand imens du laver en lille fordybning i hver kugle. Pas på at du ikke trykker igennem kagen. Put lidt solbærmarmelade ned i hullet.
  • Bag dem midt i ovnen i 6 min
  • Når de 6 min er gået tager du en bageplade mere og lægger den under den bageplade med kransekagestykkerne og bag dem et tak højere oppe i ovnen i yderligere ca 6 min.
  • De skal have en fin gylden kulør, før du tager dem ud af ovnen. 
  • Flyt først rundt på dem når de er blevet afkølet, ellers går de i stykker. 
  • Dyp nu halvdelen af hver stykke i chokolade, drys med hakkede pistacienødder og pensel med guld.