De her er mega gode! De tager ingen tid at lave og smager bedst kolde. Appelsinen i denne kage gør at den er dejlig frisk i smagen. Du får ca 20 stk ud af denne portion.

Ingredienser:

100 g smør

4,5 dl havregryn

1 spsk speltmel

1,5 tsk bagepulver

1 dl rørsukker

Korn af ½ polynesisk vaniljestang

2 spsk sirup, lys eller mørk

Skal af 1 økologisk appelsin

Topping:

150 g nougat

Fremgangsmåde:

  • varm ovnen op til 200 grader
  • smelt fedtstoffet i en gryde eller i mikroovnen
  • hæld det i en stor skål blandet sammen med de øvrige ingredienser
  • beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir og tryk fyldet flad deri
  • bages nederst i ca 10 – 15 min. Kanterne skal være gyldne.
  • imens smelter du nougat i en skål i mikroovnen eller i en gryde
  • hæld det over kagen og jævn det ud i et tyndt lag
  • tag en gaffel og lav et mønster på toppingen
  • skær først kagen i mundrette stykker når den er helt afkølet!
  • kommer du den i køleskabet stivner nougaten hurtigere og disse kager smager bedst kolde.
  • opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet.