De her juleboller smager så dejlig af jul! Rosiner, sukat, reven appelsinskal og marcipan er en perfekt blanding som får det hele til at gå op i en højere enhed. Bollen er så luftig og smagfuld. Drysset med perlesukker, kanel og mandler. Du får ca 15 boller ud af denne portion.
Dejen:
2 dl lunken sødmælk
30 g øko gær
40 g rørsukker
2 sammenpiskede æg
125 g smeltet smør
500 g speltmel
0,75 tsk fint salt
60 g rosiner
100 g sukat
Revet skal af 2 øko appelsiner
140 g marcipan
Yderligere:
Æg til pensling
Perlesukker
Kanel
Hakkede mandler
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i den lunkne mælk
- Tilsæt sukker, æg og smør og rør det godt rundt
- Tilsæt mel og salt og rør det sammen ganske kort
- Tilsæt rosiner, sukat, revet appelsinskal og revet marcipan
- Ælt dejen kort igennem og stil den et lunt sted til hævning med et klæde over i 5 kvarter
- Vej hver bolle af, så de får en vægt på 80 gram
- Lirk til boller og placer dem i en bageform 36 x 26 cm beklædt med bagepapir
- Efterhæves i 30 min
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pensl bollerne og drys med perlesukker, kanel og hakkede mandler
- Bages midt i ovnen i ca 20 min, eller indtil bollerne har en temperatur på 96 grader
- Smager bedst på dagen, selvom de stadig er gode på 2. dagen og 3. dagen skal de bare kort ristes inden de fx kan spises med smør
- Opbevares i en tætsluttende pose
- Hvis du er til mere jul, kan du prøve mine chokolader med svesker, rom og marcipan, klik her