De her juleboller smager så dejlig af jul! Rosiner, sukat, reven appelsinskal og marcipan er en perfekt blanding som får det hele til at gå op i en højere enhed. Bollen er så luftig og smagfuld. Drysset med perlesukker, kanel og mandler. Du får ca 15 boller ud af denne portion.

Dejen:

2 dl lunken sødmælk

30 g øko gær

40 g rørsukker

2 sammenpiskede æg

125 g smeltet smør

500 g speltmel

0,75 tsk fint salt

60 g rosiner

100 g sukat

Revet skal af 2 øko appelsiner

140 g marcipan

Yderligere:

Æg til pensling

Perlesukker

Kanel

Hakkede mandler

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i den lunkne mælk
  • Tilsæt sukker, æg og smør og rør det godt rundt
  • Tilsæt mel og salt og rør det sammen ganske kort
  • Tilsæt rosiner, sukat, revet appelsinskal og revet marcipan
  • Ælt dejen kort igennem og stil den et lunt sted til hævning med et klæde over i 5 kvarter
  • Vej hver bolle af, så de får en vægt på 80 gram
  • Lirk til boller og placer dem i en bageform 36 x 26 cm beklædt med bagepapir
  • Efterhæves i 30 min
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pensl bollerne og drys med perlesukker, kanel og hakkede mandler
  • Bages midt i ovnen i ca 20 min, eller indtil bollerne har en temperatur på 96 grader
  • Smager bedst på dagen, selvom de stadig er gode på 2. dagen og 3. dagen skal de bare kort ristes inden de fx kan spises med smør
  • Opbevares i en tætsluttende pose
  • Hvis du er til mere jul, kan du prøve mine chokolader med svesker, rom og marcipan, klik her