af Katja Stock Pekruhn | dec 3, 2019 | Alt med gær, Børnevenlige kager, Et sundere alternativ
Ingredienser: Dej: 50 g gær ½ l lunken vand 500 g speltmel 100 g grahamsmel 1 spsk sukker 11/2 tsk fint salt Fremgangsmåde: rør gæren ud i det lunkne vandbland spelt- og grahamsmel i en skål med sukker og salttilsæt det væsken og rør rundt. Dejen er meget lindlad den...
af Katja Stock Pekruhn | sep 5, 2018 | Alt med gær
De her egner sig både til hotdogsbrød eller til en ristet hotdog. De er ikke besværlige at lave så det er bare med at gå i gang 🙂 Du får 8 gode gedigne brød. Pølsebrød med spelt Ingredienser: 3 dl lunken vand 50 g gær 35 g stuetempereret smør 1,5 tsk flagesalt 35 g...
af Katja Stock Pekruhn | apr 7, 2018 | Alt med gær
De her er verdensklasse! De har sådan en lækker skorpe og blød indeni! De er fuldstændig oplagt til et morgenbord, men til en eftermiddags-ting kan de sagtens også serveres! De smager godt og ser godt ud – og er ikke svære at lave! De tager dog nogen tid, da de...
af Katja Stock Pekruhn | apr 7, 2018 | Alt med gær
Den her kringle er bare så lækker! Er man vild med det syrlige, så er det et hit for dig! Husk at den smager bedst nybagt! Ingredienser: 25 g økologisk gær 2,5 dl lunken mælk 50 g stuetempereret smør 1 dl creme fraiche 18% 1 sammenpisket æg ( gem lidt til at pensle...
af Katja Stock Pekruhn | mar 31, 2018 | Alt med gær
Virkelig lækre pølsehorn og nogle lækre snegle med pesto får du ud af denne portion. 10 horn og 12 snegle og hos hjemme var de spist i løbet af ingen tid ? Vi dyppede pølsehorn i en sød chilisovs – nøj, det var godt! Ingredienser: 50 g gær 2,5 dl lunken...
af Katja Stock Pekruhn | mar 31, 2018 | Alt med gær
Chili giver denne kringle kant, selvom en kringle er kringlet 🙂 og fremhæver faktisk også hindbærmarmeladen. Bliv ikke forskrækket men prøv det, du bliver positiv overrasket! Dej: 40 g økologisk gær 11/2 dl lunken mælk 2 æg 2 spsk. rørsukker 150 g smør 450 g speltmel...
af Katja Stock Pekruhn | mar 31, 2018 | Alt med gær
Disse boller smager simpelthen så godt. Er helt i ekstase over det. De har en dejlig let smag af mynte og æblerne gør dem luftige og lette. Æblerne kan ikke smages, de gør bare noget fikst ved teksturen af den bolle 🙂 og så smager de ikke af gær – det har været...
af Katja Stock Pekruhn | mar 31, 2018 | Alt med gær
Hvidtøl giver disse boller en rigtig god smag og flot farve! De er luftige og 1 bolle er aldrig nok! 🙂 Du får ca. 10 – 12 stk. af denne portion! Ingredienser: 30 g økologisk gær 2,5 dl. lunken hvidtøl ½ tsk. salt 1,5 tsk. sukker 1 sammenpisket æg 70 g...
af Katja Stock Pekruhn | mar 31, 2018 | Alt med gær
De her boller ligger på top 3! Lækker og luftig med masser af smag af mer´ ! Opskriften passer til 24 boller! Ingredienser: 60 g økologisk gær 5 dl. lunken vand 140 g stuetempereret smør 1 tsk. salt 3 tsk. sukker 2 æg 90 g creme fraiche 38% 2 dl. havregryn 2 dl....
af Katja Stock Pekruhn | mar 31, 2018 | Alt med gær
Se på billedet og du vil sikkert så tænke… de ser godt nok lækre ud! Og ja sgu, de smager faktisk rigtig rigtig godt! Også selvom der ikke er” det almindelige” smør i! Jo, det kan altså godt lade sig gøre ikke at bage med lurpak! Prøv selv! Børnene kan bedst lide med...