Hvidtøl giver disse boller en rigtig god smag og flot farve! De er luftige og 1 bolle er aldrig nok! 🙂 Du får ca. 10 – 12 stk. af denne portion!

Ingredienser:

30 g økologisk gær
2,5 dl. lunken hvidtøl
½ tsk. salt
1,5 tsk. sukker
1 sammenpisket æg
70 g stuetempereret smør
45 g cremefraiche 38%
1,5 dl. solsikkekerner
ca. 515 gr. speltmel

Udrør gæren i den lunkne hvidtøl
Tilsæt salt, sukker, æg, smør og cremefraiche. Rør rundt.
Tilsæt solsikkekerner
Tilsæt speltmel. Ælt dejen gerne med hænderne! Dejen er noget klistret, så tilsæt endelig ikke mere mel fordi du ønsker dejen skal være mere fast – så kan bollerne blive for tørre. Ælt ikke mere end ca 5 min!
Stil dejen et lunt sted i 1 time! Beklæd skålen med et viskestykke.
Dejen vil stadig være en del våd i det, så du vil ikke kunne forme bollerne så de får en flot glat overflade, men næsten :-). Du kan bruge lidt olie eller vand på hænderne når du former bollerne. De skal veje 80 g pr. stk.
Lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 30 min.
Tænd ovnen på varmluft på 200 grader.
Pensl med æg og lad dem bage i ca. 14 min
Lad dem køle af på en rist