af Katja Stock Pekruhn | aug 23, 2024 | Alt med gær
Lækre boller som har en fantastisk god smag og dejlig bløde indeni. De mætter godt og ja, de er bare blevet godt populære blandt mine følgere. Du får 11 boller ud af denne portion. 2 dl lunken mælk 30 g økologisk gær 40 g honning 250 g hytteost, 4% 14 g fint salt 50 g...
af Katja Stock Pekruhn | aug 22, 2024 | Et sundere alternativ, Småkager
Galt eller genialt? Hvis du spørger mig er det total genialt! Seriøs, du kan ikke smage hytteosten, og tilmed er den mere sund end den almindelige version. Du får ca 21 stykker ud af denne portion: 200 g hytteost, 4% 120 g kokosmel 55 g flydende honning 10 g kokosolie...
af Katja Stock Pekruhn | jan 28, 2024 | Alt med gær, Juleopskrifter
Kløben er et sønderjysk frugtbrød. I Tyskland har de “Stollen” som er lidt mere konfektagtig, da de lægger en pølse af marcipan inde i brødet før det bages. Denne her opskrift er uden marcipan, og konsistensen er en smule tæt. Det er faktisk en god blanding af...
af Katja Stock Pekruhn | dec 18, 2023 | Juleopskrifter, Småkager
Jeg smagte spekulatius engang da jeg var en tur over grænsen. De smagte virkelig godt og tænkte at dem måtte jeg selv bage én dag. Jeg har svært ved at sige hvordan de smager, men fantastisk af jul! Du får ca 28 stykker. Dejen: 125 g brun farin 125 g blødt smør...
af Katja Stock Pekruhn | dec 8, 2023 | Juleopskrifter
Denne opskrift er fra bogen “Kager uden grænser ” – “Kuchen ohne Grenzen”. Med Interreg-projektet KursKultur 2.0 har det været muligt at få støtte til dette projekt i samarbejde med Aabenraa Kommune og museumspartnerne Landschaftsmuseum Unewatt og Museum Oldemorstoft....
af Katja Stock Pekruhn | jul 11, 2023 | Forskelligt
Det tager faktisk ikke lang tid at lave hjemmelavet smør, og det smager virkelig godt. Du kan selv justere salt mængden, men jeg synes at det er lige tilpas af salt jeg putter i. Hvis fløde er på tilbud, så er det en billig måde at få smør på. Ingredienser: 1 liter...
af Katja Stock Pekruhn | jul 10, 2023 | Alt med gær
Stykkerne her er bagt med ren ølandshvede. Det giver et kompakt rundstykke, men smagen er så god! Smagen udvikler sig bedst natten over i køleskabet, men du kan også bage dem på selve dagen hvor du laver dejen. Nogle gange har man bare ikke tid til at vente, det...
af Katja Stock Pekruhn | jun 18, 2023 | Alt med gær
Rabarber sammen med remonce er et godt match. Oveni bliver kringlen fuldendt når du drysser godt med perlesukker og hakkede hasselnødder. Den smager så godt og der er nok til ca 8 personer. Rabarberkompot: 300 g rabarber, skåret i 2 cm stykker 100 g rørsukker...
af Katja Stock Pekruhn | jun 16, 2023 | Skærekager
Er du vild med rabarber og ønsker også at det godt må godt lidt hurtigt, så er denne kage her måske noget for dig. Den smager sygt godt af rabarber og jeg vil mene at det er til ca. 10 personer. Rabarberfyld: 900 g rabarber, skåret i 2 cm stykker 50 g smør 145 g...
af Katja Stock Pekruhn | jun 14, 2023 | Alt med gær, Børnevenlige kager
Åh, de her boller med chokolade smager bare mega godt! Du kan spise dem som de er, eller tag´ noget smør på, det gør også noget godt! De er så lækre og bløde at jeg er sikker på at de hurtigt bliver spist. Du får 13 boller ud af denne opskrift Ingredienser: 2 dl...