Er du vild med rabarber og ønsker også at det godt må godt lidt hurtigt, så er denne kage her måske noget for dig. Den smager sygt godt af rabarber og jeg vil mene at det er til ca. 10 personer.

Rabarberfyld:

900 g rabarber, skåret i 2 cm stykker

50 g smør

145 g rørsukker

2 tsk vanilje pasta

50 g maizena

  • Hæld rabarber, smør, sukker og vanilje pasta i en pande og lad det simre i 5-10 min. 
  • Tag ganske lidt vand og rør 50 g maizena i det og hæld det til rabarbermassen i panden og rør godt rundt.
  • Lad det simre igen i 5-10 min. hvorefter du slukker for varmen. 

Dej/smuldredej:

320 g speltmel

170 g koldt smør

170 g rørsukker

  • Smuldr det hele sammen, så det bliver som rasp. 
  • Beklæd bunden af en springform på 25 cm i diameter med bagepapir – kanten sprayer du med fedtspray eller smører med lidt smør.
  • Vej 440 g dej af og pres det ned i formen med bagsiden af en spiseske. Bunden skal være helt fast.
  • Hæld nu rabarberfyldet over bunden og drys med den resterende dej ovenpå.
  • Bages ved 180 grader ( min lille kombiovn varmer ikke så hårdt, så jeg havde den på 190) midt i ovnen i ca 58 min.
  • Lad den afkøle helt før du spiser den. Opbevares i køleskabet🙂
  • Én af mine favoritter, og som også er hurtige at lave er mine mursten – tjek opskriften ud. Du fortryder det ikke – se her