Træk vejret dybt for dig som ikke bryder sig om dadler. Tro mig, i denne opskrift kan du ikke smage dadlerne – de er monster gode!

Ingredienser:

300 g dadler uden sten

90 g mandler

150 g mørk smeltet chokolade, 54,5 % callebaut

¾ – 1 tsk flagesalt

Pynt:

engelsk lakridspulver – den fra Matas (mrk.Naturdrogeriet)

glimmer

Fremgangsmåde:

  • hak mandlerne fint til mellem hakket i en foodprocessor og hæld dem i en skål
  • hak dadlerne i en foodprocessor og tilsæt det til mandlerne
  • smelt chokoladen over vandbad eller i en skål i mikroovnen og tilsæt den derefter til dadelmassen
  • rør rundt så det bliver en homogen masse og tilsæt saltet. Smag af saltet kommer til sidst når du har spist én. Det skal gerne lige pirre dine smagsløg, så salt efter din smag
  • form massen med fingrene så du får en højde på ca 1 cm. (ca 20 x 20 cm)
  • pak den ind i noget bagepapir og stil massen i køleskabet.
  • når massen er afkølet skærer du dem ud i små mursten og vender dem i lakridspulver og glimmer
  • opbevar dem i køleskabet i en tætsluttende beholder. 
  • de skal spises kolde så smager de altså bedst 🙂