En virkelig lækker kage som tilmed er glutenfri! Den er intens i smagen og derfor er et lille stykke nok. Smagen er top lækker og karamellen er lige tilpas. Jeg tror godt jeg kan sige, at du vil elske denne kage!

Bunden:

100 g mælkechokolade

40 g smør, stuetempereret

40 g daddelsirup

50 g poppede quinoa

2 spsk crunchy peanutbutter

Fremgangsmåde:

  • smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad
  • tilsæt smør og lad det smelte sammen med chokoladen
  • tilsæt dadelsirup og poppede quinoa og rør rundt så det bliver en jævn masse
  • for bunden af en 17 cm springform med husholdningsfilm og beklæd siderne med noget kageplast
  • hæld dejen i formen og tryk bunden fast
  • stil den kort i køleskabet indtil bunden er fast
  • smør nu peanutbutter ud på bunden og stil den i køleskabet igen

Karamellen:

50 g rørsukker

10 g daddelsirup – kan du købe her

90 g smør

90 ml fløde

Fremgangsmåde:

  • alle ingredienser hældes i en lille gryde og varmes langsomt op. Rør konstant, da det ellers vil brænde på. Karamellen er færdig når den har nået en temperatur på 116 grader. 
  • lad det lige afkøle lidt hvorefter du hælder det på bunden. Stilles i køleskabet igen
  • gå nu i gang med ganachen

Chokoladeganache:

100 g 54% chokolade, gerne Callebaut

2 dl fløde

Yderligere:

lidt kakaopulver og lidt guldglimmer

frugt eller crispy pearls som pynt

Fremgangsmåde:

  • varm fløden lige op til kogepunktet og tag det af varmen
  • chokoladen hælder du i en skål og hæld nu den varme fløde deri
  • lad det stå små 30 sek og rør det nu roligt sammen så chokoladen smelter
  • hvis det er lidt grynet kan du tage en stavblender og blende det
  • stil den i køleskabet og ganachen kan piskes kort op når den har nået en temperatur på 9 grader

Sammenlægning af kagen:

  • når karamellen er blevet fast kan du færdiggøre kagen
  • ganachen pisker du kort op og sprøjter nu med en tyl små rosetter på kagen
  • bland lidt kakaopulver med lidt guldglimmer i en lille skål og drys det nu på kagen. Det får et festligt udtryk. Skal opbevares i køleskabet
  • den skal opbevares i køleskabet, og tages ud 20 min. inden den skal spises
  • er du på udkig efter andre glutenfrie opskrifter, har du måske lyst til at prøve disse her