Hvis du kan lide et mere bastant rundstykke der mætter godt og som har en lækker krumme og mega god smag, så skal du bage disse lækre rundstykker! Det kræver at du sætter dejen til hævning natten over på køkkenbordet så udvikler der sig en fantastisk smag. Hvis du ikke er til kardemomme så undlader du bare dette, men det giver bare lige det sidste. Hvis du ikke har en surdej så brug fx 15 g gær og spar lidt på havremelet. Men smagen er nu bedst med surdej 🙂 Du får 8 stykker ud af denne portion.

Rundstykker:

6,5 dl lunken vand

5 g øko gær

2 spsk honning

23 g fiber Husk/ loppefrøskaller

100 g surdej

100 g fuldkornsmajsmel

75 g majsmel

25 g teffmel

100 g tapiocamel

100 g hirsemel

100 g rismel

140 g havremel

14 g flagesalt

1 tsk kardemomme

Til drys:

fuldkornsmajsmel

Fremgangsmåde:

  • Rør vand og gær kort sammen indtil gæren er opløst
  • Tilsæt honning og fiber Husk. Pisk i højeste fart i 2 min
  • Tilsæt surdej og pisk yderligere 1 min
  • Rør alle de resterende tørre ingredienser sammen i en skål og hæld 3 spsk melblanding til væsken imens du pisker i højeste fart og indtil dejen er homogen. Tilsæt igen 3 spsk melblanding og pisk. Gør dette indtil al melblanding er blevet brugt
  • Pisk nu dejen på højeste fart i 10 min. Det er vigtig at du pisker så længe, så du tilføjer dejen luft
  • For en plastikbøtte/condibøtte med husholdningsfilm og hæld dejen deri, så du får en højde på dejen på ca 3,5 cm. Luk med låg eller husholdningsfilm og stil den på køkkenbordet natten over. Min dej fik 10 timer til at hvile sig på
  • Drys med fuldkornsmajsmel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå
  • Skær nu i 8 stykker, vend dem så drysset er øverst, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 230 grader i ca 37 minutter eller til temperaturen er 96 grader i rundstykken
  • Lad dem afkøle før du skærer i dem – og de smager naturligvis bedst nybagte. Du kan også gemme dem i en frysepose af dem du ikke spiser med det samme, og rist dem på en rister dagen efter.
  • Har du mon prøvet mine virkelig lækre glutenfri fastelavnsboller? De er SÅ gode – tjek opskriften her