Når jeg laver disse pølsehorn herhjemme, så er de hurtig væk! De smager mega godt og dejen er let at arbejde med. Du opbevarer dem bare i en pose i køleskabet når du har bagt dem, så holder de sig stadig gode og friske, også 2 dage efter. Alternativ smider du dem i fryseren og tager dem op efter behov. Og til madpakken, er de jo et kæmpe hit. 

Du får ca 16 pølsehorn ud af denne portion. 

Ingredienser:

40 g øko gær

2,5 dl lunken vand

9 g fint salt 

1 spsk rørsukker

100 g  smeltet smør

300 g sigtet speltmel

150 fuldkornsspeltmel

Yderligere:

Ketchup

16 stk. pølsehornspølser

Lidt mælk og 1 æggeblomme til at pensle med

Fremgangsmåde:

  • Rør gær ud i det lunkne vand
  • Tilsæt sukker og smeltet afkølet smør
  • Tilsæt fuldkornsspeltmel og salt
  • Tilsæt speltmelet og ælt dejen kort sammen med en grydeske til den er ensartet
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i en skål med et viskestykke over i 1 time. Jeg lod min hæve i ovnen under programmet “hævning”
  • Rul nu dejen ud som en cirkel på et meldrysset bord, så den har en diameter på ca 50 cm. 
  • Start med at skære cirklen i gennem, oppefra og ned. Dernæst fra venstre mod højre, så du har 4 stykker. Disse skærer du igen halvt igennem, så du har 8 dele. Disse skærer du igen halvt igennem, så du alt i alt får 16 små stykker dej
  • Sprøjt lidt ketchup ud på hver trekant
  • Læg 1 pølse på den brede ende af trekanten og rul den sammen så du til sidst har samlingen nederst.
  • Læg dem alle på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve med et stykke viskestykke over i 30 min
  • Pensl dem med en blanding af mælk og æggeblomme og bag dem ved 200 grader midt i ovnen i ca 15 min
  • Hvis du kunne tænke dig at bage pizza til madpakken, så prøv at lave disse her