Ingredienser:

Dej:
50 g gær
½ l lunken vand
500 g speltmel
100 g grahamsmel
1 spsk sukker
11/2 tsk fint salt

Fremgangsmåde:

  • rør gæren ud i det lunkne vand
  • bland spelt- og grahamsmel i en skål med sukker og salt
  • tilsæt det væsken og rør rundt. Dejen er meget lind
  • lad den nu hæve i skålen med et viskestykke over et lunt sted i 1 time
  • vej hver bolle af til 100 g. Det bliver til 10 pizzaer. Er der noget dej tilovers fordeler du det bare ud på de andre. Her har du brug for lidt mel, da det ellers vil klistre for meget
  • nu trækker du i dejen stille og roligt i luften og placer bollen på en bageplade beklædt med bagepapir. Der er plads til 4 på en plade.

Fyldet:
1 dåse tomatpasta á 140 g
2 spsk rørsukker
3 stk. oregano
1 pose pizzatopping
3 små pakker skinkestrimler
lidt olivenolie og lidt oregano til drys

Fremgangsmåde:

  • bland tomatpasta, rørsukker og oregano sammen i en skål
  • fordel fyldet på de 10 pizzaer med en spiseske
  • drys med skinkestrimler, ost og oregano
  • til sidst giver du hver pizza et lille stænk olie
  • Bages midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 min