Kan du også irritere dig over en tør og kedelig kanelsnegl hvor alt fyld bare er fordampet ud på bagepladen? Jeg kan love dig for, at det gør disse her ikke! De er så svampede og med masser af snask, så det er ikke til at få armene ned af! 

Du får 15 stk. kanelsnegle ud af denne portion

Dejen:

2 dl lun mælk

35 g gær

40 g rørsukker

125 g smeltet smør

2 sammenpiskede æg

0,75 tsk fint salt

360 g sigtet speltmel

140 g fuldkornsspelt

Remonce:

250 g stuetempereret smør

225 g brun farin

3,75 tsk kanel

1,5 tsk vaniljepaste

Glasur:

130 g flormelis

lidt vand

Fremgangsmåde:

  • rør gæren ud i den lunkne mælk
  • tilsæt rørsukker, smeltet smør æg og salt. Rør kort rundt med en grydeske
  • tilsæt melet og rør det rundt med en grydeske i små 5 min
  • stil dejen til hævning med et viskestykke over, et lunt sted i 1 time
  • drys lidt mel på køkkenbordet og hæld nu dejen ud derpå
  • rul dejen ud, så den er 40 x 30 cm
  • rør alle ingredienser til remoncen sammen i en skål
  • med bagsiden af en spiseske smører du nu remoncen jævnt ud til kanten
  • rul den til en pølse fra den lange led og skær 3 cm skiver af
  • placer dem i en bageform beklædt med bagepapir, gerne 26×36.
  • efterhæv 30 min
  • pensl dem med mælk. Når du pensler med æg, bliver de for mørke.
  • bages midt i ovnen ved 195 grader i ca 19 min. Hvis du er en nørd, som mig, kan du bruge et termometer og stikke i dejen for at se om den har nået en temperatur på 96 grader – så er de bagt færdige! For det er lidt svært at banke under dem når de ligger i en sådan    
  • lad dem køle af i formen
  • når de er godt afkølet, rører du glasuren sammen, hælder det i en sprøjte- eller frysepose, klipper et lille hul og sprøjt nu sneglene som du har lyst til
  • jeg har dem også i den glutenfri version – de er MEGA gode – tjek opskriften ud her