De her er snasket, ulækker og vamset!! De smager så godt og remoncen ligger som en lækker karamel i bunden af hver snegl. Selvfølgelig har de også remoncen inden i, men det som flyder ud, forbliver i bunden af hver snegl og sætter sig som det lækreste guf.

Du får 12 kanelsnegle ud af denne portion.

Bolledejen:

2,5 dl lunken sødmælk

2,5 dl lunken vand

10 g gær

23 g loppefrøskaller

1 æg

90 g surdej

80 g smeltet smør

70 g rørsukker

14 g flagesalt

14 g xanthan gum

100 g tabiocastivelse

150 g rismel

150 g hirsemel

50 g mandelmel

30 g havremel

Remoncen:

170 g smør

150 g brun farin

9 g kanel eller 2,5 tsk kanel

2 tsk vaniljepasta

Til pensling:

1 æg

Til glasur:

Flormelis og lidt frysetørrede jordbær

Fremgangsmåde:

  • Tilsæt mælk, vand og gær i en skål og rør rundt indtil gæren er opløst
  • Tilsæt loppefrøskaller og pisk det i højeste fart  i 3 min (gerne på din køkkenmaskine og med et stort piskeris)
  • Tilsæt smør, æg og surdej og pisk dejen i rolig tempo imens du vejer de tørre ingredienser af
  • Bland rørsukker, flagesalt, xanthan gum, rismel, hirsemel, mandelmel og havremel i en skål
  • Pisk nu dejen i højeste fart, mens du tilsætter 3 spsk af melblandingen af gangen. Pisk, tilsæt mel og pisk igen indtil al mel er tilsat. Derefter pisker du dejen i 10 min i højeste fart
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min med et klæde over. Hvis du har en ovn med “hæveprogram” bruger du det. 
  • Drys med hirsemel på køkkenbordet
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og drys lidt hirsemel derpå. Tryk nu dejen flad ud med dine hænder, og for at give det sidste bruger du en kagerulle og ruller den ud, så den har en størrelse på 40 x 30 cm
  • Alle ingredienser til remoncen blander du i en skål så det bliver en jævn masse
  • Med en bagside af en spiseske fordeler du forsigtig remoncen ud på dejen
  • Rul nu dejen sammen på den lange led, så du får en stor pølse
  • Skær nu ud i 12 lige store stykker. De vil hver ca være 4 cm bred
  • Beklæd en bageform 26 x 36 cm med bagepapir og læg nu sneglene deri. Put noget husholdningsfilm over formen og stil dem et lunt sted i 5 kvarter
  • Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 230 grader i ca 20 min. Når du tager dem ud, vil du se, at der vil ligge en del flydende remonce mellem sneglene – men det vil størkne når du lader dem køle af
  • Lav en tyk glasur af flormelis og vand og put glasuren på når de er afkølet
  • De smager bedst på dagen, men kan også spises dagen efter, men så vil remoncen være en anelse mere klistret. Mine børn sagde at de stadig smagte godt på dag nr. 2 – så ved du det 🙂
  • Kunne du tænke dig en gluten OG sukkerfri udgave af en drømmekage? – så ligger opskriften her