Til en god kop kaffe smager disse små lækre espressokager rigtig godt til. Når du bager med daddelsukker, skal du altid tage mindre mel i end hvad opskriften fortæller, hvis du nu ønsker at bytte alm sukker ud med daddelsukker. Det er ren win win, da du får mindre stivelse i samt ingen alm. sukker. De er hurtige at lave og du får ca 18 stykker ud af denne portion.

Dejen:

50 g stuetempereret smør

75 g daddelsukker – kan købes her

1 tsk vaniljepaste

½ æg – pisk 1 æg sammen og tag halvdelen

2 spsk varm mælk

1 tsk med top øko instant kaffe

60 g speltmel

½ tsk bagepulver

½ tsk. stødt kanel

2 nip fint salt

Pynt:

20 g hakkede mandler

30 g finthakket mælkechokolade

Desuden:

1 sprøjtepose

1 sprøjtetyl

Fremgangsmåde:

  • varm ovnen op til 175 grader
  • smør, daddelsukker, vaniljepaste og det halve æg pisker du kort sammen med en elpisker
  • rør instant kaffen ud i den varme mælk og tilsæt det til blandingen. Pisk kort igen
  • bland mel, bagepulver, salt og kanel sammen og tilsæt det som det sidste til dejen
  • rør det kort rundt med en ske indtil dejen har samlet sig
  • hæld dejen ned i en sprøjtepose hvor du har klippet et lille hul så der er plads til tyllen
  • sprøjt nu små kager ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • drys med hakkede mandler
  • bag dem midt i ovnen i ca 7 min
  • så snart de kommer ud af ovnen drysser du med chokoladen
  • de opbevares bedst i en tætsluttende beholder på køkkenbordet
  • hvis du er vild med at bage sundere kager, skal du seriøs prøve denne kage her – tjek opskriften ud