Sødeste Helle fra storysoldier.com – se her – spurgte mig om jeg havde lyst til at lave nogle søde små kager som lignede hendes numser hun så sød fortæller om i hendes bog. Det er et skønt univers hun har skabt!! Jeg gik i gang i mit elskede køkken og udviklede så disse små søde og nuttede numsekager, som er lavet af en sprød småkagedej der er lagt sammen med den lækreste og syrlige limeganache. Til sidst er de dyppet i mørk chokolade som gør den helt perfekt. Start med at lave ganachen, da den har brug for at stå natten over i køleskabet. Du får ca 15 numsekager ud af denne portion.

Limeganache:

200 g hvid chokolade, gerne Callebaut

90 ml fløde

Skal af 3 øko lime

14 g limesaft

Fremgangsmåde:

  • put fløden, skal af lime og saft heraf i en lille gryde og varm det op til kogepunktet
  • læg chokoladen ned i en lille skål og tilsæt nu den varme væske til chokoladen. Rør roligt rundt så det hele smelter sammen og samler sig 
  • læg et stykke husholdningsfilm helt ned til ganachen og op langs kanten skål og stil det i køleskabet til næste dag

Småkagedej:

125 g smør

50 g flormelis

1 tsk vaniljepasta

100 g speltmel

94 g kartoffelmel

Desuden:

En hjerteformet udstikker

En tandstik

Ca 250 g mørk chokolade, gerne 54% Callebaut

Engangsprøjtepose og en lille stjernetyl

Fremgangsmåde:

  • pisk smør og flormelis sammen i en skål på højeste fart i 5 min
  • tilsæt de resterende ingredienser og pisk det sammen i 1 min
  • tryk dejen lidt flad imellem 2 stykker bagepapir, så den ca er 2,5 cm tyk og læg den derefter i køleskabet i 2 timer
  • drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud derpå så den ca har en tykkelse på 3 mm. 
  • udstik små hjerter og skær så spidsen af hjertet væk, så den får en lige kant
  • læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk ganske let der hvor du har skåret spidsen af, så den får en fin runding
  • tag nu en tandstik og lav en revne imellem ballerne. Forsigtig deler du ballerne lidt, men ikke for meget, da de stadig skal kunne samle sig under bagningen. For enden af revnen laver du en lille vandret streg, så det bliver til en sprække
  • bag numsekagerne ved 175 grader i ca 10 – 11 minutter. De skal være fin gyldne i kanten og i bunden
  • lad dem køle af på en rist før du samler numsekagerne

Sammenlægning af kagerne:

  • varm chokoladen op ved 700 W i mikroovnen i 30 sek
  • rør rundt og gi´ chokoladen igen 30 sek. Rør rundt igen
  • alt afhængig af hvor lille eller stor en skål du har chokoladen i, giver du den 10 sek af gangen og rører rundt. Du vil opleve, at selvom nogle chokoladestykker ikke er smeltet endnu, vil de smelte stille og roligt imens du rører rundt
  • det er vigtig at chokoladen ikke kommer over 34 grader, da den ellers ikke vil størkne 
  • pisk ganachen kort op så den bliver fast. Klip et hul i sprøjteposen som svarer til den størrelse af sprøjtetyl du har og put ganachen ned deri
  • start med at sprøjte fra ballerne og så rundt i kanten. Derved får du en flot kant når den skal stå på bordet. Sprøjt også noget ganache i midten af hjertet. Læg en anden småkage ovenpå ganachen og tryk dem blidt sammen
  • dyp numsekagen ned i den smeltede chokolade og lad den størkne på køkkenbordet. Hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du lade dem størkne i køleskabet
  • de skal opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet og holder sig sprød og lækker i op til 4 dage
  • hvis du har mere lyst til at lave bagværk hvor du kan have et barn med i køkkenet, så prøv mine lækre smørbagte pølsehorn – tjek opskriften ud her