Ingredienser:

4 æg
2 dl sukker
2 dl brun farin
2,5 dl rapsolie
260 g groftrevne økologiske gulerødder
1 dl fuldkornsspeltmel
3 dl speltmel
1 tsk salt
2 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver

Frosting/Glasur:

135 g stuetempereret smør
225 g stuetemperet flødeost – brug IKKE laktosefri
200 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Lidt citronsaft

Endvidere:
1 stjernetyl til sprøjtning
Sprøjtepose

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker skummende
I en anden skål blander du brun farin, olien og gulerødderne sammen
Mel, salt, kanel, vaniljepulver og bagepulver blander du i en anden skål
Bland olie-blandingen med mel-blandingen sammen
Vend forsigtig ægge-massen ned i dejen
Hæld det i en smurt bageform af en størrelse på 30 x 25 cm.
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca 30 – 32 min.
Afkøl kagen helt
Pisk nu smørret til frostingen godt luftig
Tilsæt flødeost og flormelis og pisk fortsat så det bliver godt luftig
Tilsæt vaniljesukker og smag til med citronsaft.
Sprøjt med stjernetyllen på kagen
Velbekomme 🙂

Hvis du har lyst til at bage endnu en simpel kage, så prøv denne her