Hvorfor egentlig ikke lave en stor cookie? Har du prøvet det? Her bliver den bagt så den bliver til 1 stor kage! Den bliver noget tykkere end en almindelig cookie, men det er ikke dårligt, slet ikke! Den har stadig denne klæghed indeni, men udenpå er den dejlig lækker sprød. Jeg er stor fan! Jeg har pyntet med chokoladepåskeæg, men du kan sagtens undvære det og bytte det ud med mellemmørk chokolade, så bliver den ikke så sød hvis du er mere til det 🙂

Dejen:

100 g stuetempereret smør

150 g rørsukker

150 g brun farin

1 tsk vaniljepaste

2 æg

1 tsk natron

½ tsk fint salt

300 g speltmel

50 g hakket karamelschokolade, gold fra Callebaut er super

100 g hakkede chokoladeæg

50 g hakkede chokoladeæg til pynt

Fremgangsmåde:

  • varm ovnen op til 175 grader
  • hæld smør, vaniljepaste, rørsukker og brun farin i en skål og pisk det kort i 5 min med en elpisker
  • tilsæt 2 æg og pisk kort igen
  • natron, salt og mel blandes i en skål og tilsættes smør/sukkerblandingen. Rør det kort rundt med en grydeske så det bliver en homogen dej
  • tilsæt den hakkede chokolade og de hakkede chokoladeæg til dejen og rør kort rundt. Det er her du kan bytte de 100 g chokoladeæg ud med mellemørk chokolade
  • Put 1 stk. bagepapir i en bageform der måler 24 x 20 cm. Tilsæt dejen deri
  • pynt nu med de resterende 50 g hakkede chokoladeæg. Tryk dem let ned i dejen og bag kagen midt i onven i ca 33 min, eller til kagen har en temperatur på 96 grader
  • kagen får en let blødhed i midten og en lækker sprødhed udenpå. Hvis du vil have den endnu mere klæg i midten skal den bare have mindre tid
  • køl kagen af, før du skærer i den. Den skal opbevares i en tætsluttende pose på køkkenbordet. Hvis du ønsker at bage dem i almindelige størrelser, kan du bage disse