Lækre svampede muffins med alt hvad dit chokoadehjerte kan begære. De er hurtige at lave og det kan jeg godt lide. Som topping har jeg pisket en nutellaskum sammen. De kan sagtens spises uden det skum og er også lettere at opbevare i en pose hvis du har brug for det. Men altså… skummet giver lige det sidste 🙂
Du får ca 16 muffins ud af denne portion
Chokolademuffins:
1 æg
3 dl sødmælk
1 dl rapsolie
240 g speltmel
150 g rørsukker
4 tsk vaniljesukker
4 tsk bagepulver
2 knivspids fint salt
40 g kakao
200 g chokolade, hakket, gerne Callebaut ca 55%
200 g hvid chokolade, gerne Callebaut. Hvis ikke det er Callebaut, skal du huske at hakke det groft
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 200 grader
- Pisk æg, mælk og rapsolie kort sammen i en skål
- Bland de tørre ingredienser, pånær chokoladen, i en skål og sigt det ned til æggemassen. Rør det godt rundt.
- Vend til sidst chokoladen i
- Hældes i store muffinsforme. Fyld dog kun ⅔ op, da de hæver godt i ovnen. Sæt muffinsformene gerne i en stålform, så de bevarer formen bedst muligt under bagningen
- Bages midt i ovnen ved ca 22 min. Stik med en skarp genstand i kagen. Hænger der ikke dej ved, er den færdigbagt. Vær obs på at der er en del chokolade i, og dette må selvfølgelig gerne hænge ved kniven.
- Lad dem køle af før du pisker dit nutellaskum
Desuden:
Hindbær
Guldflager
Nutellaskum:
3,4 dl fløde
135 g nutella
- Pisk fløde og nutella til en fast skum. Pas på med ikke at piske for længe da det ellers kan gryne
- Put skummet i en sprøjtepose med tyl og pynt kagerne
- Afslut gerne med hindbær og lidt guldflager
- Hvis du er til mere chokolade, så prøv min chokoladefrappé – den er SÅ lækker – se her