De smager sygt godt de her horn. Har du ikke kærnemælk, bruger du bare et andet syrnet produkt, eksempelvis A38. Da jeg har min Bolette Henriette (surdej) hjemme bager jeg nu altid med den – sammen med lidt gær, og kun ganske lidt gær. Men har du ikke surdej, så brug mere gær end hvad der står i opskriften, nemlig 25 gram i alt. Du får 16 stykker ud af denne portion. De smager bedst på dagen.

Dejen:

10 g gær

½ dl koldt vand

90 g surdej

45 g rørsukker

100 g smeltet smør

2 dl A38 eller kærnemælk

1 æg

½ tsk flagesalt

435 g speltmel

Desuden:

Lidt perlesukker

1 æg til at pensle med

Fremgangsmåde:

  • Kom gær og vand i en skål og udrør gæren heri
  • Tilsæt surdej og sukker og rør rundt
  • Kom smør, A38, æg, salt og mel i
  • Lad dejen køre på maskine i 8 min og stil den så til hævning et lunt sted med klæde over i 1,5 timer
  • Hvis du kun har brugt gær som hævemiddel, så nøjes med 1 time hævning og muligvis mindre mel
  • Imens dejen hæver laver du remoncen og rabarber
  • Drys lidt mel på bordpladen og hæld dejen ud derpå. Del dejen i 2 og rul hver dej ud til en cirkel på 30 cm i diameter
  • Skær nu 8 stykker ud af hver cirkel og kom remonce og rabarberstykker ud på den brede ende. Husk ikke at tage væden med fra rabarberne. Rul dem sammen fra den brede ende og lad snippen ligge under hornet
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir og læg nu 8 stykker på hver plade
  • Pensl med et sammenpisket æg og drys med perlesukker
  • Varm ovnen op til 190 grader og bag dem midt i ovnen i ca 12 – 15 min. eller indtil de har fået en flot gylden farve på toppen og let brun i bunden
  • Afkøl dem på en bagerist
  • Hvis du er vild med rabarber skal du prøve at lave min rabarbersaft – den er MEGA god! Se opskriften her

Marcipanremonce:

75 g marcipan

75 g blødt smør

80 g sukker

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser blander du godt i en skål

Rabarber:

125 g rabarber, skåret i 0,5 cm tykke skiver

4 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

  • Rabarber og sukker blander du godt i en skål og rør rundt af og til så alle rabarberstykker får sukker på sig