Rabarbersaft

Den her saft smager virkelig godt! Tilpas afstemt med rabarber og sukker, og når du blander det med vand, så smager det lækkert med dansk vand.

Ingredienser:

2 kg rabarber skåret i små 2 cm stykker

2 liter vand

800 g rørsukker

3 tsk citronsaft

Fremgangsmåde:

  • kog vand og rabarber i en gryde i 20 min
  • sluk for blusset og lad det trække i gryden i ½ time
  • tag et viskestykke og læg det ned i et si og lad dette si hvile på kanten af en skål. Hæld nu forsigtig rabarberne og vandet op i viskestykket og lad væsken dryppe igennem det. Vrid eventuel viskestykket, så du får presset al saften ud. Pas dog på at du ikke brænder dig, da det er godt varmt!
  • Hæld nu saften op i en ren gryde og tilsæt sukkeret og citronsaft. Lad det kort koge op og tag det nu af varmen.
  • alt efter behov kan du tilsætte nonaxol. Vær obs på at saften bliver mere grumset af nonaxol!
  • Hæld det nu på flasker. Blandingsforhold er ca. 2:1, dvs 2 dele saft og 1 del vand