Denne kage er luftig, let og lækker! Oser af syrlighed fra rabarberne og sødmen fra marengsen – det er en god kombi! Og så er den slet ikke svær at lave! Du kan også vælge ikke at putte topping på, men bare servere den med cremefraiche eller noget is til – det fungerer også!

Ingredienser:

300 g frosne rabarber, skåret i små stykker af ca. 1-2 cm
250 g stuetempereret smør
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
3 stuetempereret æg
280 g speltmel
70 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
3 spsk sukker

Topping:
2,5 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker kort sammen, hvorefter du tilsætter et æg af gangen. Pisk i ca 5 min.
Bland mel, kartoffelmel, vaniljesukker og bagepulver sammen. Tag 1 spsk af denne blanding tilside
Rør forsigtig melblandingen skiftevis med mælken i smør/sukker-blandingen
Kom dejen i velsmurt springform af 26 cm.
Tag den 1 spsk melblanding og rør det rundt i rabarberstykkerne
Tryk nu forsigtig hver rabarberstykke lidt ned i dejen. Afslut med at drysse 3 spsk sukker ovenpå.
Bag kagen ved 175 grader midt i ovnen i ca 60 min.
Køl den af
Imens pisker du æggehviderne stive og hælder lidt efter lidt sukkeret i. Pisk indtil marengsen er tyk og danner små toppe.
Når kagen er kølet af, sprøjter du med en tyl små toppe af marengs.
Den sparke ræv 🙂