Det bliver til ca 13 medaljer

Ingredienser:

Mørdej:
1 tsk vaniljepulver
500 g speltmel
150 g flormelis
250 g koldt smør
Revet skal af 1 øko citron
2 æg

Hvid chokoladecreme:
250 g hvid chokolade
0,5 liter fløde
2,5 tsk lakridspulver – det fra tigeren er super!
3 blade husblas

Rabarberkompot:
550 g rabarber
200 g rørsukker
Korn og stangen af 1 vaniljestang

Pynt:
Jordbær
2,5 dl fløde
ca 150 g flormelis blandet med lidt vand
ca 40 g hakkede pistacienødder

Desuden: mel til udrulning af mørdejen

Fremgangsmåde:

Mørdejen:
Vaniljepulver, speltmel og flormelis blandes i en skål. Reven citronskal tilsættes. Hak smørret i små stykker og tilsæt det melblandingen. Lad det kort køre rundt i en foodprocessor, så smørret er blevet blandet med melet. Har du ikke en foodprocessor kan du bruge dine hænder. Tilsæt æg og kør ganske kort rundt i foodprocessoren indtil du hælder det ud på bordet og samler det kort. Stil det i køleskabet.
Når dejen er blevet godt kold kan du arbejde videre med den. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ca 3 mm tynd med en kagerulle. Udstik med en ca 7 cm udstikker. Bag dem ved 200 grader midt i ovnen i ca 10 – 11 min. Lad dem køle af på en rist. Du kan også her bage disse dagen i forvejen og opbevare dem i en tætsluttende kagedåse! Der vil være noget dej tilovers som du kan fryse eller bage og lave hindbærsnitter ud af dem. Chokoladecremen og kompotten er til ca 13 medaljer!

Hvid chokoladecreme:
Hak chokoladen fint. Varm fløden kort op til kogepunktet i en gryde. Tag det af varmen. Put husblas ned i den varme fløde og lad det smelte sammen. Hæld ca 1,5 dl af fløden ned i den hakkede chokolade, rør rundt. Tilsæt den resterende fløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt lakridspulveret og rør rundt. Hæld cremen gennem en sigte i en anden skål, så klumperne fra pulveret ikke kommer med ned i skålen. Lig noget husholdningsfilm helt ned til chokoladen så der ikke kommer luft til cremen.
Stil det i køleskabet. Hvis du vil være på den sikre side, kan du sagtens lave cremen dagen i forvejen. Pisk det op så det bliver stift, men vær varsom at du ikke pisker for meget, så vil den skille!

Rabarberkompot:
Skær rabarber i stykker á ca 2 cm. Hæld dem i gryden med sukkeret. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret og mases sammen med en kniv, således at kornene skilles ad. Hæld både stang og korn i gryden. Lad det simre i ca 13 min. Rør ofte rundt, da det ellers vil brænde på. Stil det koldt med vaniljestangen i! Denne kompot kan sagtens laves dagen i forvejen! Når den er afkølet, tilsæt 3 – 4 spsk flødeskum og rør rundt!

Opbygning:
Pisk fløden du skal bruge til pynt
Bland flormelis og vand sammen. Det skal have en tyk konsistens! Smør forsigtig glasuren på halvdelen af medaljerne. Den anden halvdel bruges til bund! Når glasuren er størknet, kan du med en roset sprøjte flødeskum på, pynte med et halvt jordbær og sluttelig drysse med lidt hakkede pistacienødder.
På bunden sprøjter du med en større roset cirka 2 omgange af chokoladecremen.
Fyld noget rabarberkompot nede i hullet af kransen.
Sæt låget på medaljen, og så har du den lækreste medalje ever 🙂