Smuk og enkel mazarinkage med den helt rigtige konsistens. Den skal opbevares i køleskabet hvor den dagen efter har den mest lækre og intense smag af marcipan!

Ingredienser:

200 g stuetempereret smør

250 g rørsukker

4 æg – delt i blommer og hvider

250 g marcipan

50 g kartoffelmel

60 g speltmel

1 tsk bagepulver med top

1 nip fint salt

Chokoladeglasur:

100 g mælkechokolade

10 g smør

crispy pearls fra Callebaut

Fremgangsmåde:

  • varm ovnen op til 180 grader
  • pisk smør og sukker sammen i et par minutter
  • pisk hviderne for sig i en anden skål
  • blommer og marcipan pisker du i en anden skål sammen, så det bliver til en homogen masse
  • hæld nu marcipanblandingen ned til smør/sukker blandingen og pisk det kort igennem så det bliver jævnt
  • kartoffelmel, salt, speltmel og bagepulver blander du i en skål og hælder det sammen med marcipan/smør/sukker blandingen. Rør det kort rundt med en grydeske
  • pisk hviderne stive og vend det forsigtig i dejen
  • smør en “25 cm i diameter springform” med smør
  • hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen i 20 min. Efter tiden er gået, har den fået en del farve. Læg nu et stykke staniolpapir over og lad den yderligere bage i  ca 20 min
  • stik med en skarp kniv i kagen for at se om den er færdigbagt. Hænger der ikke noget dej ved, så er kagen færdig
  • køl kagen af i 10 min, før du fjerner bageringen
  • vend kagen på hovedet, så du har bunden øverst. Derved får du en flot overflade
  • smelt chokoladen i mikroovn eller i en gryde og tilsæt smørret
  • smør chokoladen på kagen og pynt med crispy pearls
  • opbevares i køleskabet med noget staniolpapir over. Smagen træder rigtig frem når den får lov til at stå til næste dag.