Marmorkage eller sandkage? Denne her kage er begge dele og smager lækker lækker til en god kop te eller kaffe.

Ingredienser:

3 æg
300 g sukker
reven skal af 1 øko citron
100 g smør
1 dl mælk
220 g speltmel
80 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 spsk usødet kakao

Pynt: spiselige blomster

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æg og sukker skummende med din mixer
Tilsæt reven citronskal
Smelt smør i en gryde hvorefter du hælder mælken i. Bring det op til kogepunktet
Tag det af varmen og rør det i æg-sukker massen
Bland mel,kartoffelmel og bagepulver og sigt det i dejen.
Vej 300 g dej af og tilsæt nu 2 spsk kakao og rør rundt.
Den hvide dej hælder du op i en smurt randform som skal være 1,5 liter.
Kakaodejen putter du i en lille frysepose, klip et lille hul og sprøjt det ned i den hvide dej i cirkler. Tag en spiseske og kør nu med skeen rundt i dejen så chokoladejen fordeler sig i den hvide dej, dog stadig så det bliver marmoreret.
Bag kagen nederst i ovnen i ca 35 min.
Køl kagen helt af før du tager den ud af formen. Tag et skærebræt og læg det ovenpå formen og vend nu formen sammen med skærebrættet så kagen lander smukt på skærebrættet. Løft formen forsigtig af.Tadaa 🙂