Denne lille fine kage består af en intens chokoladebund og en lækker flødeskumscreme der er rørt med hasselnøddesirup med et drys af saltede peanuts der er karameliseret. Yum!
Da jeg gik i gang i køkkenet var det med det formål at lave en chokoladeganache. Desværre skilte det for mig og det var da pisse irriterende! Jeg tænker, at det er fordi der kom noget af saften fra appelsinskallerne i. Så næste gang skal appelsinskallerne koges op med flødeskummet INDEN man rører det sammen med den hakkede chokolade. Jeps, af skade bliver jeg klog – også denne gang 🙂
Men da jeg så stod med en gang skilt creme, tænkte jeg, hvad søren jeg så kunne gøre. Jeg begyndte at hælde lidt mere fløde i…..varmede det op igen… men intet hjalp! Men så kom åbenbaringen! Jeg laver da bare en intens chokoladekage! Hvor svært kan det da være? Så jeg proppede lidt mel og flormelis i… og så havde jeg en dej! Hvordan den blev vidste jeg ikke – det er i sådan en situation man gerne må bruge ordet “ at eksperimentere”. Chokoladekagen blev rigtig god! Og så tryllede jeg noget lækker flødeskum med sirup frem og toppede med saltede og karamelliserede peanuts – se DET var en god kombi! Så var det godt jeg bevarede fatningen og udtænkte en anden plan, end det oprindelig var tænkt. Kagen er virkelig lækker – den er klart værd at prøve! Der bliver til ca 12 kager.

Ingredienser:

Chokoladedej:
3,25 dl fløde
180 g chokolade 85%, hakket
25 g smør, smeltet
knivspids salt
100 g flormelis
skal af 2 økologiske appelsiner
100 g speltmel
40 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Drys:
100 g saltede peanuts
50 g flormelis

Skum:
4 dl fløde
2 spsk hasselnøddesirup

Endvidere:
Bageform i størrelse 20 x 25 cm
1 rund udstikker på ca 6 cm i diameter
1 roset tyl
Lidt guldglimmer

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader. Varm fløden og skal af appelsinerne lige op inden kogepunktet. Tag det af varmen. Hæld lidt fløde i chokoladen, rør godt rundt og tilsæt dernæst det resterende fløde. Tilsæt smør, salt, flormelis, speltmel og kartoffelmel. Rør rundt, så du har en ensartet dej. Put dejen i formen, du skal eventuel bruge fingrene for at det får en jævn overflade. Bag den midt i ovnen i ca 12 – 13 min.
Imens kagen bager laver du drysset til kager. Smelt med jævn varme flormelis i panden. Når flormelis er smeltet tilsætter du de saltede peanuts og lader sukkeret godt fordele sig. Hæld det ud på noget bagepapir og lad det køle af.
Inden fløden bliver pisket til stiv skum, tilsætter du siruppen.

Samling af kagen:
Udstik kagerne med din lille form, alternativ kan du bruge små glas. Sprøjt flødeskum på hver lille kage og afslut med en lækker saltet topping af hakkede peanuts der er karamelliseret.