Denne her tærte er klart én af mine favoritter! Den har så fin en afbalanceret smag at det hele bliver til noget fantastisk i munden! Jeg elsker bare når jeg finder en god balance imellem de smage der er i – og denne her er i total balance!! Min nabo var ved at dejse om da hun smagte den, min trofaste smagsdommer! 🙂 Jeg har prøvet at lave karamelskummet med mascarpone, men cremen skillede konstant! Jeg var ved at gå ud af mit gode skind! Derfor prøvede jeg med skyr og det fungerer! Haleluja!

Ingredienser:

Tærtedej:
250 g speltmel
75 g flormelis
125 g smør
Reven skal af 1 citron
½ tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 æg

Mazarinmasse:
125 g smør
175 g marcipan
125 g sukker
2 æg
50 g speltmel

Karamelskum:
100 g smør
90 g brun farin
170 g kondenseret mælk
½ dl fløde
250 g stuetempereret skyr

Desuden:
70 g hakkede mandler
170 g røde æbler i tern – blandet med lidt citronsaft
Skal af 1 økologisk citron – til drys på æblerne
1 aflang tærteform

Fremgangsmåde:

Tærtedej:

Mel, flormelis, ingefær, kanel og hakket smør kommes i en foodprocessor. Blend så det bliver grynet.
Tilsæt reven skal af citronen
Tilsæt ægget og kør kort med foodprocessoren, så dejen har samlet sig.
Hæld dejen ud på bordet, ælt dejen sammen og sæt den på køl ½ time.
Rul dejen ud i en tykkelse på ca 3 mm og beklæd den aflange tærteform. Der vil være noget dej til overs som du kan fryse til en anden god gang.
Læg et stykke bagepapir over formen og fyld denne med hvide bønner.
Forbag bunden på 200 grader nederst i ovnen i 15 min.
Fjern bagepapir og bønner og lad tærten køle af et øjeblik.

Mazarinmasse:

Alle ingredienser æltes i skålen så det bliver en sammenhængende masse. Stil koldt.

Karamelskum:

Smør, brun farin og kondenseret mælk koges ved middelvarme i 5 min
Tilsæt fløden og lad det fortsætte med at simre i 5 min. Rør konstant, ellers brænder det på!
Tag det af varmen og lad det køle helt ned.
Når karamellen er kold giver du det en ordentlig omgang med piskeren. Det bliver en anelse grynet men det er ok!
Tilsæt nu skyr lidt efter lidt alt imens du pisker. Det bliver dejlig cremet. Stil det i køleskabet og lad det stivne.

Fyld til tærten:

Hak mandlerne
Skær æblerne i små tern. Hæld lidt citronsaft over æblerne og bland det godt med fingrene.

Opbygning af tærten:

Smør 400 g mazarinmasse på tærten.
Drys mandlerne på mazarinmassen
Drys æblerne på
Drys med reven citronskal
Bag tærten på 180 grader midt i ovnen i 30 – 35 min.
Når tærten er helt afkølet kan du pynte med karamelskum
Så er den klar til at blive spist 🙂