Denne tærte er top lækker! Den har den mest cremede baileymousse som smelter på tungen! Kombineret med den sprøde bund og marengs-knas så er den så uimodståelig! Start med at lave baileymoussen, da den skal støbes og dernæst en tur i fryseren, først derefter kan du smukt tage moussen ud og placere den på den bagte mørdej
Baileymousse:
3 blade husblas
150 g mælkechokolade fra Callebaut
0,75 dl bailey
0,5 tsk vaniljepaste
4 pasteuriserede æggeblommer
3,75 dl fløde
45 g pasteuriserede æggehvider
Fremgangsmåde:
- Læg husblas i blød i en skål fyldt med vand i 15 min
- Pisk hviderne stive i en skål
- Pisk fløden til let skum i en anden skål
- Smelt chokolade, vaniljepaste og bailey i en gryde ved svag varme
- Tilsæt den udblødte husblas og lad det smelte sammen i gryden
- Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne
- Når temperaturen er på 37 grader eller under, så tilsæt hviderne og rør roligt rundt så det bliver en jævn masse
- Vend flødeskummet i til sidst. Moussen hælder du nu ned i en 20 cm silikoneform. Det er denne jeg har købt – form -. Moussen skal være 3 cm høj. Resten af moussen kan du hælde i glas til en lille dessert. Bank formen let i bordet så luftbobler forsvinder og stil den nu i fryseren indtil den er helt frossen. Jeg havde min mousse 24 timer i fryseren
Mørdej:
0,5 tsk vaniljepulver
250 g speltmel
75 g flormelis
125 g koldt smør
1 æg
Fremgangsmåde:
- Hæld vaniljepulver, speltmel og flormelis i en foodprocessor og kør kort rundt
- Hak smørret i mindre stykker og tilsæt det melblandingen. Lad det kort køre rundt i foodprocessoren, så smørret er blevet blandet med melet. Tilsæt æg og kør ganske kort rundt i foodprocessoren indtil du hælder det ud på bordet og samler det kort. Tryk dejen lidt flad, pak den ind i et stykke bagepapir og læg det i køleskabet i 1 time
- Drys lidt mel på bordet og rul dejen ca 3 mm tynd ud med en kagerulle. Alternativ kan du også rulle den ud imellem to stykker bagepapir
- Beklæd en 26 cm tærteform med dejen. Der vil være noget dej tilovers, men det kan gemmes i køleskabet i 1 – 2 uger til et andet kageprojekt
- Bag tærten ved 200 grader midt i ovnen i ca 15 min. Lad den køle af på en rist. Se også opskriften på medaljer hvis du er vild med mørdej
Marengskys til pynt:
70 g pasteuriserede æggehvider
150 g flormelis
2 tsk instant kaffepulver
1 nip salt
Fremgangsmåde:
- pisk hviderne stive
- hæld kaffepulveret i en pose og mas det fint med bagsiden af en ske
- bland flormelis, salt og kaffepulveret sammen i en skål
- imens køkkenmaskinen pisker hviderne, hælder du lidt efter lidt sukkerblandingen i. Start på mellemste hastighed og skru højere op lidt efter lidt. Du skal piske i alt i 12 minutter, så marengsen bliver sej og skinnende
- hældes i sprøjteposer med tyl og sprøjt ud på bagepapir.
- De skal bages midt i ovnen ved 100 grader i ca 30 min. Grunden til at de ikke skal have så meget er fordi de er små i størrelserne
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen
Marengs med chokolade:
55 g bagte marengs
70 g smeltet chokolade, ca 66%
Fremgangsmåde:
- hak marengs i en pose så det bliver til noget grov krymmel
- hæld det i en skål og smelt chokoladen
- imens du pisker så tilsætter du den smeltede chokolade lidt efter lidt
- lad det lige køre rundt, indtil chokoladen har fordelt sig
- lad det størkne på noget bagepapir
- hvis du ønsker hvid marengs med chokolade, skifter du bare den mørke chokolade ud med en hvid chokolade. Fremgangsmåden er den samme
Pynt:
- blåbær og spiselige blomster
Sammenlægning af tærten:
- smelt lidt mælkechokolade og pensl det på tærtebunden. Hent moussen direkte fra fryseren og læg den på tærtebunden. Chokoladen her, er “lim” til moussen
- drys med chokolade marengs langs kanten
- pynt med blåbær, spiselige blomster og chokolade marengs