Denne tærte er top lækker! Den har den mest cremede baileymousse som smelter på tungen! Kombineret med den sprøde bund og marengs-knas så er den så uimodståelig! Start med at lave baileymoussen, da den skal støbes og dernæst en tur i fryseren, først derefter kan du smukt tage moussen ud og placere den på den bagte mørdej

Baileymousse:

3 blade husblas

150 g mælkechokolade fra Callebaut

0,75 dl bailey

0,5 tsk vaniljepaste

4 pasteuriserede æggeblommer

3,75 dl fløde

45 g pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde:

  • Læg husblas i blød i en skål fyldt med vand i 15 min
  • Pisk hviderne stive i en skål
  • Pisk fløden til let skum i en anden skål
  • Smelt chokolade, vaniljepaste og bailey i en gryde ved svag varme
  • Tilsæt den udblødte husblas og lad det smelte sammen i gryden
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne
  • Når temperaturen er på 37 grader eller under, så tilsæt hviderne og rør roligt rundt så det bliver en jævn masse
  • Vend flødeskummet i til sidst. Moussen hælder du nu ned i en 20 cm silikoneform. Det er denne jeg har købt – form -. Moussen skal være 3 cm høj. Resten af moussen kan du hælde i glas til en lille dessert. Bank formen let i bordet så luftbobler forsvinder og stil den nu i fryseren indtil den er helt frossen. Jeg havde min mousse 24 timer i fryseren

Mørdej:

0,5 tsk vaniljepulver

250 g speltmel

75 g flormelis

125 g koldt smør

1 æg

Fremgangsmåde:

  • Hæld vaniljepulver, speltmel og flormelis i en foodprocessor og kør kort rundt 
  • Hak smørret i mindre stykker og tilsæt det melblandingen. Lad det kort køre rundt i foodprocessoren, så smørret er blevet blandet med melet.  Tilsæt æg og kør ganske kort rundt i foodprocessoren indtil du hælder det ud på bordet og samler det kort. Tryk dejen lidt flad, pak den ind i et stykke bagepapir og læg det i køleskabet i 1 time
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen ca 3 mm tynd ud med en kagerulle. Alternativ kan du også rulle den ud imellem to stykker bagepapir
  • Beklæd en 26 cm tærteform med dejen. Der vil være noget dej tilovers, men det kan gemmes i køleskabet i 1 – 2 uger til et andet kageprojekt
  • Bag tærten ved 200 grader midt i ovnen i ca 15 min. Lad den køle af på en rist. Se også opskriften på medaljer hvis du er vild med mørdej

Marengskys til pynt:

70 g pasteuriserede æggehvider

150 g flormelis

2 tsk instant kaffepulver

1 nip salt

Fremgangsmåde:

  • pisk hviderne stive
  • hæld kaffepulveret i en pose og mas det fint med bagsiden af en ske
  • bland flormelis, salt og kaffepulveret sammen i en skål
  • imens køkkenmaskinen pisker hviderne, hælder du lidt efter lidt sukkerblandingen i. Start på mellemste hastighed og skru højere op lidt efter lidt. Du skal piske i alt i 12 minutter, så marengsen bliver sej og skinnende
  • hældes i sprøjteposer med tyl og sprøjt ud på bagepapir. 
  • De skal bages midt i ovnen ved 100 grader i ca 30 min. Grunden til at de ikke skal have så meget er fordi de er små i størrelserne
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen

Marengs med chokolade:

55 g bagte marengs

70 g smeltet chokolade, ca 66%

Fremgangsmåde:

  • hak marengs i en pose så det bliver til noget grov krymmel
  • hæld det i en skål og smelt chokoladen
  • imens du pisker så tilsætter du den smeltede chokolade lidt efter lidt
  • lad det lige køre rundt, indtil chokoladen har fordelt sig
  • lad det størkne på noget bagepapir
  • hvis du ønsker hvid marengs med chokolade, skifter du bare den mørke chokolade ud med en hvid chokolade. Fremgangsmåden er den samme

Pynt:

  • blåbær og spiselige blomster

Sammenlægning af tærten:

  • smelt lidt mælkechokolade og pensl det på tærtebunden. Hent moussen direkte fra fryseren og læg den på tærtebunden. Chokoladen her, er “lim” til moussen
  • drys med chokolade marengs langs kanten
  • pynt med blåbær, spiselige blomster og chokolade marengs