Jeg elsker disse småkager! Det hele spiller bare sammen. Selvom det er en sød småkage, så fortjener den at blive lavet! Portionen er til ca. 50 stk.

Ingredienser:

Dej:

  • 250 g speltmel
  • 125 g kokos
  • 125 g rørsukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 250 g smør

Glasur:

  • ca 400 g flormelis
  • lidt vand

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Alle tørre ingredienser blandes i en skål
  • Hak smørret, tilsæt det i skålen og saml dejen så den bliver ensartet
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord i en tykkelse på ca ½ cm. Skær nu stængerne ud i en bredde på 5 cm
  • De flyder en del ud, så læg stængerne med en god afstand imellem hinanden på bagepladen
  • Bag dem midt i ovnen i ca 8 min, eller indtil kanterne er blevet lysebrune
  • Rør glasuren sammen. Den skal have en tyk konsistens, men du skal stadig kunne smøre den ud på stængerne
  • Med en smal paletkniv smører du glasuren ud på de lune stænger. Lad endelig stængerne blive på bagepladen når du smører glasuren på
  • Når stængerne er afkølet, flytter du dem forsigtig hen på et stort skærebræt, hvor du der skærer dem i mundrette stykker. Lav skrå snit, det kendetegner fedtebrødet. Tør kniven af en del gange når du skærer, så du får en flot småkage
  • Når glasuren er størknet skal du opbevare dem i en tætsluttende dåse. Tag et stykke mellemlægspapir imellem småkagerne, så glasuren på småkagerne forbliver fine.