Det her er virkeligt et lækkert brød! Det er luftig, smagfuldt og har den rette konsistens som et rugbrød skal have. Du kan også bage det mere sødt, hvis altså du vil have det til et ostebord. Se længere nede hvad du så skal gøre.

Ingredienser:

3 dl lunken vand

2 dl A38 0,5% neutral

50 g gær

60 g honning

60 g revne æbler, økologisk

1 tsk kulør

21 g fint salt

230 g rismel

60 g fuldkornsrismel

60 g tapiokamel

1 tsk æbleeddike

40 g hørfrø

60 g sesamfrø

30 g græskarkerner

50 g solsikkekerner

30 g bagehusk

Fremgangsmåde:

  • rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt A38
  • tilsæt honning, kulør og eddike til vandet
  • i en anden skål rører du salt, rismel, fuldkornsrismel, tapiokamel, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner og bagehusk sammen
  • hæld nu alt ned i skålen til vandet og ælt dejen i din køkkenmaskine i 10 min. Hvis du ikke har en køkkenmaskine må du i gang med håndmikser og dejkroge. Når den er blevet æltet tilsæt revne æbler. Gerne med skræld. Ælt kort i 30 sek.
  • beklæd en 2,5 liters rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen deri
  • jeg lod min hæve 45 min på “hæve” programmet i ovnen. Har du ikke det, så lad det hæve til dobbelt størrelse. Drys nu med lidt sesamfrø
  • bages ved 205 grader varmluft i ca 35 min, eller indtil den har en temperatur på 98 grader. Jeg bruger bare et stegetermometer for at tjekke temperaturen
  • tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist. Det holder længst i køleskabet, omvendt bliver det hurtigere tør hvis det opbevares der.
  • hvis du ønsker at bage et mere sødt brød som du perfekt kan bruge til et lækkert ostebord skal du tilsætte 120 g honning i stedet for de 60 gram og ingen revne æbler. Alle de andre mål og ingredienser er de samme