Jeg har udviklet en, hvis jeg selv må sige det – og det tænker jeg at jeg godt må 🙂 – en opskrift på de mest lækre romkugler lavet af kidneybønner og dadler. Du kan finde opskriften på romkugler her. Hvis du er til mere, så får du her en version som træstammer. De er stadig glutenfrie, men selvfølgelig med marcipan rundt. De er virkelig gode og smager bare fantastisk! Du får ca 19 træstammer af denne portion
Trøffeldejen:
1 dåse kidneybønner – hæld vandet fra
220 g dadler uden sten. Dem fra papæsken er bedst!
30 g kokosmel
50 g smeltet mælkechokolade, gerne Callebaut
½ tsk vaniljepulver
40 g usødet kakaopulver
50 g honning
70 g mandelmel
70 g havremel – det er havregryn du bare blender i en foodprocessor
1 nip flagesalt
43 gram romessens af mrk Dr. Oetker
Fremgangsmåde:
- tilsæt alle ingredienser i en foodprocessor og kør dejen rundt indtil den er helt homogen
- hæld dejen over i en skål og stil den i fryseren i små 2 timer
- tril nu en lille klat dej til en pølse på 2 cm i diameter – gør dette med resten af dejen. Lad være med at arbejde for meget rundt med dejen, da den ellers bliver for fedtet
- Vask gerne fingrene imellem du triller til pølser, så er det nemmere og klæber ikke så meget
- læg et stykke bagepapir på et stort skærebræt og læg pølserne derpå og stil det i køleskabet i 1 time
- imens kan du lave overtræksmarcipanen
Overtræksmarcipan:
375 g marcipan
185 g flormelis
25 g glukose
Endvidere:
ca 200 g kokosmel til at dyppe enderne i
ca 300 g gold chokolade til at dyppe enderne i
75 g 55% chokolade til sprøjtearbejde
75 g gold chokolade til sprøjtearbejde
Fremgangsmåde:
- hæld de 3 ingredienser i skålen og ælt det hele godt sammen, så du får en ensartet marcipan
- del marcipandejen i 2 og rul dem til en lang pølse på et bord du har drysset med lidt flormelis. På den måde gør det det lettere for dig at rulle marcipanen ud. Ryk også rundt på marcipanen imens du ruller den ud, så den ikke klæber fast til bordet. Tykkelsen skal ca være 2 – 3 mm
- skær siderne til så du får en lige kant
- læg nu pølserne på marcipanen og rul rundt og skær til
- dyp nu enderne i tempereret chokolade. Det er vigtig at chokoladen ikke bliver varmere end 34 grader, ellers får den ikke knækket. Så derfor varm langsomt op og med korte intervaller i fx mikroovnen. Kør med 700 watt og start ud med 30 sek., rør rundt, kør igen i fx 20 sek, rør rundt, kør igen 5 sek af gangen og rør rundt. Du vil opleve at al chokoladen ikke nødvendigvis skal være smeltet. Hvis du rører rundt i et godt stykke tid, vil de knapper som ikke er smeltet, smelte stille og roligt. På den måde har du styr på din temperatur. Brug evt. et chokoladetermometer for at tjekke temperaturen.
- Når du har dyppet enderne, så dyp lige bagefter i en skål med kokos. Lad træstammerne størkne på noget bagepapir, før du sprøjter dem med chokolade
- De skal opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet og de smager bedst kolde!
- Hvis du har noget smeltet chokolade til overs, kan du altid lave disse her