Godt nok tager det tid at lave, men de er det hele værd! De mætter godt og har en god struktur som hverken er for bastant eller for luftig. Smagen er helt i top og du smager slet ikke at det er glutenfrit. Det er sammensætningen af ingredienserne der gør det. Det er vigtig at du er omhyggelig med at veje ingredienserne af, ellers bliver resultatet anderledes! Du får 8 boller ud af denne portion og de smager bedst på dagen.

Ingredienser:

5 dl lunken vand

12 g økologisk gær

3 spsk loppefrøskaller

2 tsk honning

42 g rapsolie

140 g teffmel

100 g havremel

14 g xanthan gum

14 g flagesalt

120 g kartoffelmel

120 g hirsemel

100 g græskarkerner

Fremgangsmåde:

  • hæld vand i en røreskål. Udrør gær i vandet
  • Tilsæt loppefrøskaller og rør i høj fart i 10 min. Nu er det blevet en geleagtig masse. Når du rører massen med en finger skal det føles som kold slim.
  • Lad massen stå i 10 min. 
  • Bland honning og rapsolie i en lille skål og tilsæt det til gelémassen
  • Bland teffmel, havremel, xanthan gum, flagesalt, kartoffelmel og hirsemel sammen i en skål
  • Rør gelémassen i høj fart, mens du tilsætter 3 spsk mel af gangen. Rør godt imellem du tilsætter mere mel. Når alt mel er tilsat, tilsætter du græskarkernerne som det sidste.  Pisk nu dejen i høj fart i 10 min.
  • Tag lidt vand på fingrene og vej bollerne af så de vejer 150 g pr. stk. Det bliver til 8 boller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og læg et viskestykke over. Lad dem hæve på køkkenbordet til næste dag. Jeg lod mine hæve i 12,5 timer
  • varm ovnen op til 250 grader med bagepladen i
  • tag forsigtig bagepapiret med bollerne og læg dem over på den varme bageplade
  • bag dem midt i ovnen i ca 23 min, eller til temperaturen i bollerne er på 97 grader. De skal lyde hult når du banker dem med en finger i bunden
  • køl dem af, før du skærer i dem. Gem dem i en frysepose, men de smager bedst nybagte. Alternativ kan du riste dem på en brødrister dagen efter. Hvis du er til sødt glutenfrit bagværk så prøv min fantastiske lækre drømmekage her