Det er svært at bage glutenfri boller/rundstykke uden at de er klæg, ikke har den rigtige konsistens eller de bare ikke smager af noget. De her har alt det, så det ligner en “normal” bolle. Mine børn siger selv “moe, de smager som normale boller” – og de er mine bedste smagsdommere 🙂 Nå ja, og så fik jeg lige en “high-five” af min mand også!

Du får ca 20 boller ud af denne portion.

Ingredienser:

400 g glutenfri havremel (havregryn som er blendet i en foodprocessor)

150 g fuldkornsrismel

200 g rismel

50 g græskarkerner

1 pakke tørgær

30 g husk – den gule pakke

1 liter lunken vand

25 g olivenolie

2 æg

20 g fint salt

2 tsk æbleeddike

Endvidere:

lidt majsmel og rismel til drys

Fremgangsmåde:

  • bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • pisk æggene sammen i en skål og tilsæt olivenolie, salt og eddike
  • tilsæt nu vandet og æggeblandingen til melet og rør rundt med en grydeske til du har en ensartet masse
  • lad dejen hæve i 5 kvarter et lunt sted, eller til dejen er blevet dobbel så stor. Jeg satte min ovn til funktion “hævning på 40 grader” og lod dem deri hæve 5 kvarter i en skål.
  • drys bordet med rismel og hæld nu dejen ud på bordet, så bunden af dejen er øverst.
  • tryk den lidt flad, så den ca er 1,5 cm høj
  • skær nu stykker ud med en skarp genstand, pas dog på dit køkkenbord
  • læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.Lad dem hæve imens ovnen bliver varm.
  • tænd ovnen på 250 grader varmluft
  • bag bollerne i ca 27 min. Selvom min ovn er ny, bytter jeg rundt på mine bageplader når halvdelen af tiden er gået. På den måde får de alle en fin og jævn bagning
  • lad dem køle lidt af, før du skærer i dem. Og de smager selvfølgelig bedst nybagt 🙂