Det er virkelig en kunst at få noget glutenfrit + sukkerfrit kage til at smage godt. Indrømmet, en brunsviger med gluten og sukker er bare bedst, men denne her fortjener en flot 2.plads. Jeg syntes du skal give den et forsøg! Det er nogle underlige ting i, men spørg mig  ikke hvorfor de skal i, det skal de bare, for at det gå op i en højere enhed 🙂

Ingredienser:

Stock´s melblanding:

50 g kokosfibermel

100 g mandelmel

50 g havremel (blendet havregryn)

100 g rismel

75 g majsstivelse

75 g kartoffelmel

  • alt røres sammen og opbevares i en tætsluttende pose i køleskabet

Dejen:

2,5 dl lunken mælk

25 g gær

2 æg

1 spsk æbleeddike

80 g smeltet smør

250 g Stock´s melblanding

20 g bagehusk

1,5 tsk bagepulver

0,5 tsk natron

1 tsk fint salt

80 g akaciehonning

Fremgangsmåde:

  • opløs gæren i den lunkne mælk
  • pisk æggehviderne stive i en anden skål
  • bland æggeblommerne og eddiken sammen i en tredje skål
  • bland Stock´s melblanding med bagehusk, bagepulver, natron og salt i en 4.skål
  • bland det smeltede smør sammen med akaciehonning i en 5.skål
  • Hæld nu mælken sammen med blommerne ned i melblandingen. Rør rundt. Bland derefter det smeltede smør med akaciehonning i dejen. Rør rundt
  • tilsæt til sidst de stiftpiskede æggehvider i og rør det roligt rundt i dejen
  • beklæd en bageform på 24×20 cm med bagepapir
  • hæld dejen deri og lad den nu hæve et lunt sted i 5 kvarter. Hvis du har en funktion i din ovn der hedder hævning, 40 grader, lader du den hæve deri uden at lægge noget viskestykke eller andet over. Alternativ tror jeg også du kan sætte din ovn til 40 grader og lade den hæve sådan.

Remoncen:

80 g smør

65 g kokossukker

65 g sukrin gold

20 g akaciehonning

18 g fløde, ca 2 spsk fløde

1 tsk kanel

Fremgangsmåde:

  • alle ingredienser til remoncen hælder du i en gryde og lad det smelte sammen. Lad det stå indtil dejen er hævet færdig
  • Når dejen har hævet 5 kvarter, laver du huller med din pegefinger ned i dejen – pas på at du ikke stikker helt igennem. Skulle det ske, så går det nok.
  • hæld nu forsigtig remoncen over dejen og fordel det så godt du kan
  • bages midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 min. Stik gerne med en skarp kniv ned i dejen. Selvom den er færdigbagt vil der være lidt dej på kniven, det er ok – den er færdig når den har fået en flot brun farve i bunden og kanten.
  • lad den køle af før du skærer i den. Opbevar brunsvigeren i en pose, og den kan faktisk godt spises dagen efter, selvom den på bagedagen er mest frisk.