Hurtige og sunde boller
Hvis du lige står og mangler en nybagt bolle, så kan her anbefales. De kræver ingen hævetid og ovnen skal heller ikke være varm inden du sætter dem i ovnen, så praktisk set har du friskbagte boller indenfor ½ time. De er lidt bastante i det, men det er ikke så slemt så det ikke kan gå. Jeg bager dem nogle gange, når vi lige her og nu har mangel på boller. Og familien spiser dem med velbehag – min kære familie der altid er ærlig smagsdommer!

Ingredienser:

250 g speltmel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. sukker
2 spsk. hørfrø
¾ tsk. salt
1 æg
250 g skyr

De tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Ægget og skyr piskes sammen. Æggemassen blandes sammen med de tørre ingredienser. Dejen æltes kort med hænderne. Formes til 5 boller. De vejer ca. 120 g pr. bolle. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav et kryds på hver bolle med en skarp kniv. Bages midt i en kold ovn på 220 grader i ca. 20 min.