Hertil morgen manglede jeg nutella til mine speltrundstykker, men der var ingen nutella i skabet. Så tænkte jeg, æ laue sku da ba mit eget! 🙂
Det smager virkelig godt af hasselnødder og god chokolade og så er den tilmed cremet! Det er en sundere variant men det må endelig ikke holde dig tilbage!! Den er bl.a. sødet med dadler og honning – men du kan IKKE smage dadlerne – så bare kast dig ud i den. Den skal opbevares i køleskabet, men den bliver ikke særlig hård. Du kan også tage den ud af køleskabet ½ time før du skal bruge den.
Nutella:
70 g ristede hasselnødder
20 g 66,6% callebaut chokolade, eller anden mørk chokolade
20 g hvid chokolade fra Callebaut
20 g kakaopulver, gerne fra Callebaut
70 g ustenede dadler, dem fra papæsken
½ dl letmælk
75 g honning
1 tsk vaniljepaste
Fremgangsmåde:
- start med at riste hasselnødderne på en tør pande ved middel varme. Rist dem i ca 10 min, imens du ryster panden ofte. Når skallen på nødden krakelerer og de har fået en fin kulør og dufter godt af hasselnød, så er de færdige. Tag dem af varmen og nulr skindet af dem. Det går fint i et viskestykke eller i en tør, ren klud
- Nu skal du lave hasselnøddesmør. Hæld hasselnødderne i en kaffekværner. Det kan godt være du skal dele portionen op i 2. Kør rundt, indtil olien kommer ud af nødderne. Du er ikke i tvivl når det sker. Put hasselnødde smørret i en foodprocessor
- tilsæt den smeltede chokolade og kakao
- tilsæt dadlerne, vaniljepaste, mælken og honningen og kør det rundt indtil du har en jævn masse
- hældes på et rengjort glas og opbevares i køleskabet.