Hvem kan ikke lide en citronmåne? Citronmånen er én af mine ynglingskager og denne her opskrift er kommet for at blive. Den smager bedst dagen efter den er bagt, da smagen først da rigtig har sat sig.

Ingredienser:

Dejen:
250 g stuetempereret smør
280 g rørsukker
5 æggeblommer
5 æggehvider
revet skal af 1,5 øko citron
saft af 2 citroner
saft af 1 stor appelsin
250 g speltmel
2 tsk bagepulver

Glasur:
ca 200 – 300 g flormelis
lidt vand og lidt gul pastafarve
saft af 1 citron
citronessens efter smag
hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde:

  • Pisk smør og sukker sammen i en skål i få minutter
  • Tilsæt en æggeblomme af gangen imens du rører rundt
  • Tilsæt citronskal, citronsaft og appelsinsaft til dejen
  • Bland melet med bagepulveret i en skål og rør det sammen med smør/sukker blandingen
  • Pisk æggehviderne stive i en skål og vend det derefter forsigtig i dejen
    Smør en springform, størrelse ca 27 cm i diameter og hæld dejen forsigtig deri
  • Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca 45 min.
  • Lad den køle helt af i formen på køkkenbordet
  • Lav glasuren, og vær obs på at der ikke kræves så meget vand før glasuren bliver fint tyk. Citronessens tilføjer du efter smag
  • Brug eventuel en kniv for at løsne kagen fra kanten af bageformen
  • Hæld nu glasuren ovenpå kagen og fordel det jævnt ud på kagen
  • Drys med hakkede pistacienødder langs kanten
  • Når glasuren er stivnet skærer du kagen i 2 stykker så har du de lækreste citronmåner
  • Pak kagen ind i noget staniolpapir og lad den stå til næste dag hvor smagen er allerbedst
  • Opbevares på køkkenbordet i noget staniolpapir