Ingredienser:
250 gr. smør
200 gr. sukker
½ tsk. vaniljepulver
200 g speltmel
4 æg
50 gr. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
175 gr. groftrevne æbler
30 gr. hakkede mandler

Glasur:
100 gr. smeltet mælkechokolade
1 spsk smør

Pynt:
50 gr. hakkede mandler
Eventuel lidt guldstøv

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Smør, vaniljepulver og sukker piskes i ca 5 min.

Tilsæt æggeblommerne 1 af gangen imens der piskes godt.

Speltmel, kartoffelmel og bagepulver sigtes ned i dejen og der røres rundt så det bliver en jævn masse. De groftrevne æbler røres nu godt rundt i dejen.

De 4 æggehvider piskes stive som røres i dejen med en let hånd. De hakkede mandler tilsættes tilsidst.

Smør formen med smør eller beklæd en stor rugbrødsform med bagepapir.

Bages nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min. Kagen skal afkøles i ca. 10 min., før den kan tages ud af formen.

Chokoladen smeltes langsomt i mikroovnen eller i et vandbad og smørret blandes i. Rør rundt så det bliver en homogen masse.

Hæld nu chokoladeblandingen forsigtig over kagen og pynt med hakkede mandler og guldstøv. Kagen kan sagtens holde et par dage og stadig smage godt!