Min datter Julie elsker chokoladebaren Bounty. Jeg har fundet inspiration fra Maja Vase https://chocolat.dk/. Jeg har dog lavet min egen chokolademousse, da den er meget mere luftig og cremet. Den er rimelig kraftig i smagen, hvilket betyder at du ikke kan have så meget af den. Der er til 12 portioner. Selve lagkagen skal laves flere døgn inden, så den kan blive helt gennemfrossen for så enten at blive glazet eller at blive sprayet med kakaosmør når du lige har taget den ud af fryseren. Så skal den bare stå til dagen efter i køleskabet hvor den så kan blive serveret. Den er virkelig lækker!

Browniebund:

90 g mørk chokolade, gerne 66%

45 g saltet smør

1,5 æg

135 g rørsukker

22 g speltmel

7 g kakaopulver

1,5 nip fint salt

Fremgangsmåde:

  • Smelt chokoladen og smør i mikroovnen
  • Pisk æg og sukker let sammen og rør det i chokoladen
  • Vend speltmel, kakaopulver og salt sammen i en skål og sigt det ned i chokolademassen
  • Rør det roligt rundt så det bliver en homogen masse og bag det i en 18 cm silikoneform midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 min. Den må gerne være lidt ubagt
  • Afkøl bunden i køleskabet og tag den først derefter ud af formen. Nu laves kokosfyldet

Kokosfyld:

120 g kondenseret mælk

1,5 nip salt

120 g kokosmel

Fremgangsmåde:

  • Bland det hele sammen i en skål og når bunden er helt afkølet smører du det jævnt ud på browniebunden. Stil den i fryseren i nogle timer så bunden bliver helt fast.

Mørk og cremet chokolademousse:

2,25 blade husblas

80 g 66% chokolade

20 g mælk

38 g rørsukker

2 past. æggeblommer

½ bæger past. æggehvider

1,87 dl fløde

Fremgangsmåde:

  • Læg husblas i blød i en skål fyldt med vand i 15 min
  • Smelt chokoladen, rørsukker og mælken ved svag varme i en gryde. Det bliver en tyk masse, men det skal være sådan
  • Tilsæt den udblødte husblas og lad det smelte i gryden
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne og rør rundt så det bliver en homogen masse
  • Imens chokolademassen i gryden køles ned til 37 grader piskes hviderne stive og flødeskummet piskes til meget let skum
  • Når sukkermassen er kølet ned til 37 grader vender du roligt hviderne i og dernæst flødeskummet 
  • Tag nu bunden ud af fryseren. Tag 1 stk. 20 cm silikoneform og varm den kort op under hanen. Bank vandet ud, og er der nogle små dråber tilbage i formen er det godt, da disse gør at din kage bliver helt blank
  • Stil silikoneformen på et hårdt underlag. Det kan være en bog eller et spækbræt som kan komme i fryseren.
  • Hæld nu chokolademoussen ned i formen og dernæst trykker du blidt browniebunden ned i moussen, så den ligger midt i formen. Fjern eventuel lidt chokolademousse hvis der kommer noget ud over kanten
  • Stil kagen i fryseren til næste dag, og gerne 24 timer.
  • Når kagen er helt frossen kan du tage den ud og spraye den med farvet kakaosmør. Vær obs på at kakaosmørret har den rette temperatur. Det står på spraydåsen. Og husk at spraye i en lukket papkasse, eller måske udenfor. Ellers har du fedtet kakaospray alle steder. Du kan få flere farver med kakaosmør, så du kan lave dit helt eget look. Skub en paletkniv under kagen og sæt det på et fad som den skal serveres fra. Stil den i køleskabet til næste dag hvor den så er klar til at blive spist.
  • Hvis du er til mere chokolade, så prøv at lave min Eventyrlige chokoladelagkage – se opskriften her