Mangler du en snack til din madpakke? Eller bare lige til om eftermiddagen inden aftensmaden skal laves? Så er de her geniale! Jeg kalder dem rugbrødshapser, selvom der ikke er rug i dem – men de smager som om, fordi jeg har surdej i og andre lækre sager. Du får 19 “hapsere” ud af denne portion. Ønsker du en sødere version, tilsæt da 50 g honning.
Ingredienser:
4,5 dl lunken vand
1 dl A38
15 g øko gær
2 tsk honning
42 g rapsolie
100 g surdej
3 spsk/ 23 g loppefrøskaller
70 g teffmel
70 g kastanjemel
100 g havremel
14 g xanthangum
14 g flagesalt
120 g kartoffelmel
120 g hirsemel
90 g solsikkekerner
10 g kakaopulver
210 g hakket 54% chokolade
Til drys
200 g hakkede mandler
60 g ristede og hakkede hasselnødder
Du kan også vælge kun at bruge hasselnødder til drys. Brug da 260 g hasselnødder. Men brug de ristede, de smager så meget af mere!
Fremgangsmåde:
- pisk vand, A38 og gær kort sammen. Tilsæt honning og rapsolie og rør kort rundt
- bland alle tørre ingredienser, på nær chokoladen godt sammen i en skål
- pisk nu dejen på højeste fart i 10 min
- tilsæt den hakkede chokolade og rør kort rundt
- beklæd 2 bageplader med bagepapir og vej dem af, så de hver vejer 80 gram. Tag gerne lidt vand på dine fingre, så formes de lettere.
- Rul dem i de hakkede nødder og læg dem over på bagepladen. Fordel dem på de 2 bageplader.
- Tag noget husholdningsfilm over hapserne og stil dem et lunt sted til hævning i 2 timer
- varm ovnen op til 230 grader og bag dem midt i ovnen i 11 min, hvorefter du skruer ned på 200 grader og giver dem de sidste 8 min, eller indtil de har en temperatur på 98 grader
- de smager bedst nybagte, men du kan godt spise dem dagen efter. De kan også fryses.
- Hey – hvis du er afhængig af karamel og penautbutter – så tjek da lige den her opskrift ud – læs her – den er nemlig også glutenfri!