De har virkelig en god smag og er luftige og svampede – også dagen efter! Dejen er hurtig at røre sammen, men du skal bruge lidt tid på hævning. Til gengæld bliver du glad for resultatet. Du får ca 19 små boller. Du kan også vælge at skære dem ud i større stykker, højden på dem må bare ikke overstige 2 cm.
Bolledejen:
50 ml lunken vand
20 g øko gær
200 g hirsemel
215 g sorghum mel
40 g fiberhusk, den gule
8 g flagesalt
60 g græskarkerner
200 g frisk revne gulerødder. Brug aldrig de færdigrevne fra posen – de er knastør!
900 ml vand
Fremgangsmåde:
- Rør gær i 50 ml lunken vand og stil det til side
- I en anden skål hælder du hirsemel, sorghum mel, fiberhusk, salt, græskarkerner og gulerødder sammen.
- Tilsæt nu gær-væsken og de 900 ml vand og rør det sammen med en grydeske så det bliver en stor dej. Dejen må ikke være for klistret, faktisk skal den være som en stor gelé masse uden at det klistrer på fingrene når du rører ved den
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og lad den hæve i 5 kvarter et lunt sted
- Stil den derefter i køleskabet i 5 kvarter
- Varm din ovn op på 250 grader varmluft. 2 bageplader varmes med op i ovnen
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Jeg plejer at bruge sorghum mel til at drysse med
- Tryk dejen flad, så den er 2 cm høj
- Skær nu ud i stykker og læg dem på 2 stykker bagepapir
- Løft forsigtig hvert bagepapir over på de 2 varme bageplader
- Bages i 27 min. De vil blive lidt mindre pga al den væske der er i.
- Lad dem køle af på risten inden du skærer i dem
- Og er du klar til at lave fastelavnsboller – så du skal prøve dem her – de sparker SÅ meget røv! 🙂 Se opskriften her