Når jeg laver disse pølsehorn herhjemme, så er de hurtig væk! De smager mega godt og dejen er let at arbejde med. Du opbevarer dem bare i en pose i køleskabet når du har bagt dem, så holder de sig stadig gode og friske, også 2 dage efter. Alternativ smider du dem i fryseren og tager dem op efter behov. Og til madpakken, er de jo et kæmpe hit.
Du får ca 16 pølsehorn ud af denne portion.
Ingredienser:
40 g øko gær
2,5 dl lunken vand
9 g fint salt
1 spsk rørsukker
100 g smeltet smør
300 g sigtet speltmel
150 fuldkornsspeltmel
Yderligere:
Ketchup
16 stk. pølsehornspølser
Lidt mælk og 1 æggeblomme til at pensle med
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i det lunkne vand
- Tilsæt sukker og smeltet afkølet smør
- Tilsæt fuldkornsspeltmel og salt
- Tilsæt speltmelet og ælt dejen kort sammen med en grydeske til den er ensartet
- Stil dejen til hævning et lunt sted i en skål med et viskestykke over i 1 time. Jeg lod min hæve i ovnen under programmet “hævning”
- Rul nu dejen ud som en cirkel på et meldrysset bord, så den har en diameter på ca 50 cm.
- Start med at skære cirklen i gennem, oppefra og ned. Dernæst fra venstre mod højre, så du har 4 stykker. Disse skærer du igen halvt igennem, så du har 8 dele. Disse skærer du igen halvt igennem, så du alt i alt får 16 små stykker dej
- Sprøjt lidt ketchup ud på hver trekant
- Læg 1 pølse på den brede ende af trekanten og rul den sammen så du til sidst har samlingen nederst.
- Læg dem alle på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve med et stykke viskestykke over i 30 min
- Pensl dem med en blanding af mælk og æggeblomme og bag dem ved 200 grader midt i ovnen i ca 15 min
- Hvis du kunne tænke dig at bage pizza til madpakken, så prøv at lave disse her