Lækre, vamsede kanelsnegle med en rigtig god smag. De er fyldt med lækre råvarer, alt lige fra daddelsukker til daddelpasta og daddelsirup. Hvis du ikke er fan af dadler skal du ikke være nervøs – for du kan ikke smage det. De er virkelig gode og med appelsinen giver det lige det sidste. De smager bedst nybagte, men kan godt holde sig til dagen efter i en tætsluttende pose.
Dejen:
2 dl lun mælk
35 g gær
50 g daddelsukker – køb det her
125 g smeltet smør
2 sammenpiskede æg
0,75 tsk groft salt
180 g sigtet speltmel
180 g ølandshvede
140 g fuldkornsspelt
Remonce:
170 g stuetempereret smør
150 g daddelpasta – køb det her
12 g kanel
1 tsk vaniljepasta
1 spsk honning
1 spsk daddelsirup – køb det her
Skal af 1 øko appelsin
2 nip groft salt
Glasur:
130 g flormelis
lidt vand
Fremgangsmåde:
- rør gæren ud i den lunkne mælk
- tilsæt dadelsukker, smør, æg og salt. Rør kort rundt med en grydeske
- tilsæt melet og rør det rundt med en grydeske i små 5 min
- stil dejen til hævning med et viskestykke over, et lunt sted i 1 time
- drys lidt mel på køkkenbordet og hæld nu dejen ud derpå
- rul dejen ud, så den er 40 x 30 cm
- rør alle ingredienser til remoncen sammen i en skål
- med bagsiden af en spiseske smører du nu remoncen jævnt ud til kanten
- rul den til en pølse fra den lange led og skær 3 cm skiver af
- placer dem i en bageform beklædt med bagepapir, gerne 26×36.
- lad dem efterhæve med et viskestykke over et lunt sted i 30 min.
- pensl dem med mælk
- bages midt i ovnen ved 195 grader i ca 22 min., eller indtil dejen er 96 grader varm
- lad dem køle af i formen
- når de er godt afkølet, rører du glasuren sammen og smører det ud på kanelsneglene.
- hvis du er vilde med det sunde, så skal du prøve disse her – de er SÅÅÅ lækre – tjek opskriften ud her