En scones smager godt til en kop kaffe eller te. Du kan også spise den med smør hvis du er en rigtig gris 🙂 Du får 12 stk. ud af denne portion.

Ingredienser:

300 g speltmel

2 tsk bagepulver

40 g rørsukker

1/4 tsk fint salt

75 g koldt smør i tern

1 æg

90 g cremefraiche 18%

90 g A38

75 g 54,5 % callebaut eller mælkechokolade 33%

Endvidere:

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

  • kør speltmel, bagepulver, rørsukker og salt kort rundt i en foodprocessor
  • tilsæt smør og kør rundt i få sekunder. Det er nu tilpas grynet
  • hæld det i en skål og saml dejen med ægget og cremefraiche
  • tilsæt til sidst chokoladen
  • rul dejen ud på et meldrysset bord så du har en tykkelse på 2,5 cm. Pas på med at bruge for meget mel, ellers kan de hurtig blive for tørre
  • stik dem ud med en udstikker på ca 6 cm i diameter eller skær dem ud i 12 stykker med en skarp kniv. Kør lidt mel rundt i kanten på udstikkeren inden du stikker ud, så slipper dejen lettere
  • læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca 11 – 12 min. 
  • de skal have en fin gylden farve i bund og top. Får de for meget kan de blive tørre. Bank i bunden af den for at se om den er færdigbagt. Lyder den hul, er den færdig.
  • de smager bedst nybagte, og ellers opbevar dem i en tætlukket pose i stuetemperatur.
  • hvis du ønsker at bage en fødselsdagsbolle med gær, så prøv mine lækre kardemomme boller ved at klikke her