Den er hurtig at vende sammen og smager helt som en marmorkage skal.

Ingredienser:

125 g rapsolie

175 g rørsukker

2 æg

250 g speltmel

3 tsk. bagepulver

0,75 dl mælk

1 nip fint salt

2 tsk vaniljesukker

til den mørke dej:

2 spsk kakao

1 tsk vaniljesukker

3 spsk rørsukker

2 spsk appelsinjuice

Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienser sammen til den lyse dej.
  • Godt ⅔ af den hvide dej lægges i en smørsmurt 1,5 liter rugbrødsform
  • I resten af dejen blander du kakao, vaniljesukker, rørsukker og appelsinjuice
  • Den mørke dej lægges over den lyse dej og med en tandstikker eller gaffel blandes dejene sammen, men ikke for meget.
  • Bag kagen fra en kold ovn på 185 grader i ca 48 min.
  • Er du vild efter at lave en skærekage mere, kan du prøve at lave verdens største cookie – se her