Den er hurtig at vende sammen og smager helt som en marmorkage skal.
Ingredienser:
125 g rapsolie
175 g rørsukker
2 æg
250 g speltmel
3 tsk. bagepulver
0,75 dl mælk
1 nip fint salt
2 tsk vaniljesukker
til den mørke dej:
2 spsk kakao
1 tsk vaniljesukker
3 spsk rørsukker
2 spsk appelsinjuice
Fremgangsmåde:
- Rør alle ingredienser sammen til den lyse dej.
- Godt ⅔ af den hvide dej lægges i en smørsmurt 1,5 liter rugbrødsform
- I resten af dejen blander du kakao, vaniljesukker, rørsukker og appelsinjuice
- Den mørke dej lægges over den lyse dej og med en tandstikker eller gaffel blandes dejene sammen, men ikke for meget.
- Bag kagen fra en kold ovn på 185 grader i ca 48 min.
- Er du vild efter at lave en skærekage mere, kan du prøve at lave verdens største cookie – se her